Στο Μετόχι το Άγιο Φως – Η αστυνομία απομάκρυνε πιστούς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 19:21 Στο Μετόχι το Άγιο Φως – Η αστυνομία απομάκρυνε πιστούς

Το Άγιο Φως δεν θα διανεμηθεί φέτος στις ενορίες της χώρας. Η λιτή τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο”Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου και θα φυλαχθεί, βρίσκεται το Άγιο Φως, , καθώς φέτος δεν θα διανεμηθεί στις ενορίες της χώρας, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή και μάλιστα -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- απομάκρυνε πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί και προσπάθησαν να προσεγγίσουν, όταν έφτασε το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως υποδέχτηκαν σε μία λιτή τελετή στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

“Η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με την μεγαλοπρέπεια των τελευταίων ετών καθώς όλος ο πλανήτης απειλείται από μια πανδημία που απειλεί τη ανθρώπινη ζωή. Όλοι μας οφείλουμε να ακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες των επιστημόνων. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως πολιτεία ήταν να φέρουμε το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν θα πάρουμε το Άγιο Φως αλλά θα μεταγγιστεί στις καρδιές. Εύχομαι το Άγιο Φως και η Ανάσταση να ενισχύσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βλάσης.

πηγή: newsit.gr

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση