Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το πως μπορείτε να φτιάξετε μάσκα μόνοι σας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 00:11 Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το πως μπορείτε να φτιάξετε μάσκα μόνοι σας

Από τη Δευτέρα η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία.

Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ειδικές οδηγίες όχι μόνο για την ορθή χρήση της μάσκας, αλλά και για τον τρόπο που κάποιος μπορεί να τις κατασκευάσει μόνος του αποφεύγοντας έτσι τα έξοδα.

Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το πως μπορείτε να φτιάξετε μάσκα μόνοι σας
οδηγίες

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λπ., δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό, είπε ο υφυπουργός. "Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, και οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως. Δεν μπορούν να υπάρχουν καθολικές απαντήσεις από την αρχή της κρίσης σε θέματα που όλος ο κόσμος ψάχνεται και αναζητεί λύσεις και που κρίνεται καθημερινά στο πεδίο της κοινότητας και με βάση τη συμπεριφορά του ιού και τις προτάσεις των επιστημόνων. Αυτό που κρίνει τις επιλογές κάθε χώρας είναι το αποτέλεσμα, και η Ελλάδα τα έχει πάει καλά και έχει γίνει θετικό παράδειγμα", είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση