Τσιόδρας για τη νόσο Καβασάκι και τα παιδιά: Υπάρχει μάλλον συσχέτιση με τον κορωνοϊό, αλλά είναι σπάνια ασθένεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 21:40 Τσιόδρας για τη νόσο Καβασάκι και τα παιδιά: Υπάρχει μάλλον συσχέτιση με τον κορωνοϊό, αλλά είναι σπάνια ασθένεια

Στη νόσο Καβασάκι αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει θεραπεία για τη νόσο Καβασάκι ενώ υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει μάλλον συσχέτιση με τον κορωνοϊό.

"Τον ξέρουν καλά οι παιδίατροι. Υπάρχει επαγρύπνηση" επισήμανε ο κ.Τσιόδρας για τη συγκεκριμένη νόσο.

Το σύνδρομο είπε ακόμα ο κ. Τσιόδρας πλήττει κυρίως μικρά παιδιά, κάτω των 5 ετών. Τα συμπτώματα είναι εξανθύματα και πυρετός. Υπάρχει όμως θεραπεία, την γνωρίζουν οι παιδίατροι και το σύνδρομο είναι πολύ σπάνιο. Φαίνεται ότι υπάρχει διασύνδεση με τον κορονοϊό.

Ακουσα ένα τέτοιο περιστατικό που εμφανίστηκε στη Βόρειο Ελλάδα. Εχουμε και στην επιτροπή 3 παιδίατρους λοιμωξιολόγους και ευτυχώς υπάρχει θεραπεία.

Υπάρχει συσχέτιση με τον ιό αλλά είναι σπάνια. Και ευτυχώς, δεν έχουμε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα οπότε έχουμε και λίγα κρούσματα αυτής της ασθένειας. Αλλωστε αυτό δείχνουν και τα κρούσματα στον υπόλοιπο κόσμο. Η αναλογία με τα κρούσματα του ιού είναι μικρή. Είναι σπάνιο φαινόμενο όμως παραμένουμε σε επαγρύπνιση.

Σημειώνεται πως δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο "Αττικόν" με τη νόσο αυτή. Η παρουσία της νόσου στον πληθυσμό είναι πάρα πολύ σπάνια και με αυτό το δεδομένο, η επιστημονική κοινότητα δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα.

Τα νέα κρούσματα

Στα 2.678 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 15 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 148.

Από τα 15 νέα κρούσματα, τα 9 παραμένουν υπό διερεύνηση για τη μετάδοση.

Ακόμη, 33 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 85 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Για τα κρούσματα που υπήρξαν στις ένοπλες δυνάμεις, ο κ. Τσιόδρας είπε πως υπάρχει πλήρης διερεύνηση της διασποράς του ιού.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση