Aυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για πλατείες: Ο κορονοϊός δεν κάνει ούτε πολιτικές, ούτε ιδεολογικές διακρίσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 18:44 Aυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για πλατείες: Ο κορονοϊός δεν κάνει ούτε πολιτικές, ούτε ιδεολογικές διακρίσεις

Ο υφυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις εικόνες από τις "γεμάτες" πλατείες που δείχνουν ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. "Δεν είναι έτσι", είπε.

Αυστηρό μήνυμα σε όσους συνωστίζονται στις πλατείες μετά το τέλος της καραντίνας, αλλά και σε εκείνους που δίνουν πολιτική χροιά στην έξοδό τους αυτή, απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις εικόνες από τις "γεμάτες" πλατείες που δείχνουν ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. "Δεν είναι έτσι. Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πώς θα είναι τα πράγματα σε 15 ημέρες. Μην μας ξεγελάνε οι συγκεκριμένοι αριθμοί που έχουμε. Οτι κάνουμε σήμερα θα φανεί σε 10-14 ημέρες. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι, ούτε να μένουμε εσαεί στο σπίτι, αλλά όπου βγούμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής", τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε και για εκείνους που συγκεντρώνονται σε πλατείες δίνοντας πολιτική χροιά, "λες και αντιστέκονται σε κάτι". "Ο κορονοΐός δεν κάνει ούτε πολιτικές, ούτε ιδεολογικές διακρίσεις. Δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει η αστυνομία. Κολλάει εξίσου δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Η Αστυνομία δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει", επεσήμανε.

Ανέφερε τέλος πως κανείς δεν μπορεί να υπονομεύει τη συλλογική προσπάθεια μιας κοινωνίας και υπενθύμισε πως αύριο κάνουμε ένα ακόμη βήμα με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή τις Γ' Λυκείου στις τάξεις.

Επίσης ανέφερε ότι επιτρέπεται από αύριο Δευτέρα 11 Μαΐου η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους.

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση