Στο Αυτόφωρο ο κατηγορούμενος για τηλεφώνημα «παγίδα» στην Κυψέλη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 16:11 Στο Αυτόφωρο ο κατηγορούμενος για τηλεφώνημα «παγίδα» στην Κυψέλη

Σημειώθηκαν επεισόδια τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή,

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο 52χρονος ο οποίος φέρεται να έκανε τηλεφώνημα «παγίδα» προς τις Αρχές τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κυψέλη, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές από το οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να δικαστεί όταν λήξουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα δικαστήρια, λόγω κορωνοϊού.

Ο κατηγορούμενος, λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος, διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο για την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του. «Αποτελεί εργαλείο της δουλειάς» μου είπε για να λάβει από την έδρα την απάντηση πως «το κινητό αποτελεί πειστήριο της δικογραφίας».

Σύμφωνα με την κατηγορία, λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Παρασκευής ο κατηγορούμενος κάλεσε την Άμεση Δράση, κάνοντας έκκληση για βοήθεια καθώς, όπως είπε, άγνωστοι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη όπου βρισκόταν.

Οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή και ο επικεφαλής τηλεφώνησε στον καταγγέλλοντα ο οποίος εμφανίζεται να επιβεβαίωσε ότι κινδυνεύει διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να βγει από την πλατεία , όπως του ζητήθηκε.

Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε πως βλέπει τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του και ως στίγμα έδωσε την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν οι δυνάμεις μπήκαν στην πλατεία οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα, με τελικό αποτέλεσμα τα σοβαρά επεισόδια και τη ρίψη χημικών.

Στα επόμενα τηλεφωνήματα της αστυνομίας ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής, φέρεται να είχε απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο κατηγορούμενοι για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων,  απείθεια και εξύβρισης, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να δικαστούν στις 21 Μαΐου.

Πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση