Το Grexit δεν τρομάζει τις αγορές και το ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 09:19 Το Grexit δεν τρομάζει τις αγορές και το ευρώ
Το Grexit είναι διαχειρίσιμο από τα Χρηματιστήρια, καθώς στην Ασία ανεβαίνουν, ενώ η μεγάλη έκπληξη κατά το Bloomberg είναι πως δεν αποδυναμώνεται σημαντικά το ευρώ.
 
Τα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφουν σήμερα άνοδο έπειτα από τη χθεσινή πτώση εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ άνοιξε με ελαφρά άνοδο του 0,04%, η οποία εξελίχθηκε σε 1,21% στο μέσον της συνεδρίασης με επωφελείς αγορές έπειτα από τη χθεσινή πτώση.

Στο Τόκιο, ο Nikkei άνοιξε με άνοδο 0,32%, που εξελίχθηκε σε 0,11% στο μέσον της συνεδρίασης. Η Σεούλ βρισκόταν στο 0,20% στο μέσον της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ ήταν σταθερός.

Το σενάριο στάσης πληρωμών της Ελλάδας δεν προκαλεί μεγάλες πιέσεις στο ευρώ, αφού η ισοτιμία του ενισχύθηκε ελαφρά στο τέλος της χθεσινής ημέρας, εμφάνισε και σήμερα πτώση στο 1,1192 δολάριο και 136,90 γεν, χωρίς ωστόσο να σημειώσει μεγάλη υποχώρηση.

"Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι το ευρώ δεν αποδυναμώνεται σημαντικά", δήλωσε ο Μάθιου Σέργουντ της Perpetual Ltd σε σημείωμά του προς τους πελάτες, σύμφωνα με το Bloomberg. "Η αγορά πιστεύει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη".
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση