Με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 10:44 Με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

«Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής» - Οι διοργανωτές μιλούν για «ώρα των μεγάλων αποφάσεων» και για «τεράστιες ευθύνες για την διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας μας»

Νέα συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» διοργανώνεται απόψε στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη φορά τις τελευταίες 15 ημέρες.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο-πρόσκληση που έχει κυκλοφορήσει «η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι "ηρωική πράξη αντίστασης" όπως υποκριτικά υποστήριξε ο Τσίπρας, αλλά απόπειρα διχασμού των Ελλήνων για να αποφύγει τον διχασμό στο κόμμα του».

«Αν χαθεί αυτή η μάχη, θα έχει χαθεί ο πόλεμος και δεν θα υπάρξει πλέον καμία δυνατότητα επιστροφής. Ο Λαός μας θα αντιμετωπίσει μια εθνική καταστροφή, ίσως μια νέα Μικρασιατική καταστροφή» προσθέτουν σε δραματικούς τόνους. 

Διαβάστε το κάλεσμα όπως αναρτήθηκε στο Facebook.

Πολίτες της Αθήνας – Πολίτες της Ελλάδας

Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. 
Έφτασε η ώρα των μεγαλύτερων αγώνων. 
Οι ευθύνες όλων μας για την διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας μας, είναι τεράστιες. 
Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες. 
Αν επιτρέψουμε στον ακραίο αριστερό-δεξιό συρφετό, να εξοβελίσει τη χώρα από την Ε.Ε. και από το Ευρώ, ίσως στο μέλλον δημοκρατικές κυβερνήσεις, να εκλιπαρούν, χώρες όπως η Αλβανία, η Βοσνία και η FYROM να αποδεχτούν και να συμφωνήσουν για την επανένταξή της στην Ένωση. 
Με το δημοψήφισμα που αποφασίσθηκε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ στους πολίτες τίθεται χωρίς αμφιβολία η επιλογή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη.
Το δίλημμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο σχέδιο συμφωνίας που πρότεινε η κυβέρνηση ή η τρόικα, που ούτως ή άλλως ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους. 
Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι "ηρωική πράξη αντίστασης" όπως υποκριτικά υποστήριξε ο Τσίπρας, αλλά απόπειρα διχασμού των Ελλήνων για να αποφύγει τον διχασμό στο κόμμα του. Δυστυχώς τολμά να θυσιάσει τον Λαό για να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του και της εξουσίας του. 
Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Αν χαθεί αυτή η μάχη, θα έχει χαθεί ο πόλεμος και δεν θα υπάρξει πλέον καμία δυνατότητα επιστροφής. Ο Λαός μας θα αντιμετωπίσει μια εθνική καταστροφή, ίσως μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. 
Ας διατρανώσουμε λοιπόν και πάλι, την απόφασή μας να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, όπως κάναμε στις 18 και στις 22 Ιουνίου. 
Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής, αυτό που καθοδηγεί τις πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης.
Ας συμμετάσχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ, για την ΕΛΛΑΔΑ, για την ΕΥΡΩΠΗ, για τη ΖΩΗ την δική μας και των παιδιών μας.

Με τις σφυρίχτρες μας στο Σύνταγμα Τρίτη 30 Ιουνίου, 19:30 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ


Τη Δευτέρα στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη σε όγκο διαδήλωση οι οπαδοί του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής ανοίγοντας τον νέο κύκλο των κινητοποιήσεων. 

Τη συγκέντρωση της Δευτέρας κάλεσαν το ΜΕΤΑ (συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ) και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ συμμετείχαν εργατικές ενώσεις και σωματεία, κοινωνικοί φορείς και μικρότερα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Αν και οι διαθέσεις του κόσμου αποβλέπουν στην στήριξη της κυβέρνησης σε αυτή την δύσκολη αναμέτρηση με τους δανειστές ήταν εμφανής στο χθεσινό συλλαλητήριο μία τάση ριζοσπαστικοποίησης που κατοπτριζόταν και στα συνθήματα στα πολύχρωμα πανό. “Στοπ στα μνημόνια, νέα και παλιά”, “όχι στην τρομοκρατία ΕΕ-ΔΝΤ, όχι άλλα μνημόνια”, “European people all together. Ούτε βήμα πίσω”, “Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές”, “Έξω ΕΕ ΔΝΤ-Διαγραφή χρέους”, “ΌΧΙ σε λιτότητα και φόβο, ΟΧΙ σε χρέος ευρώ ΕΕ μέχρι το τέλος”, “Κρατικοποίηση στις τράπεζες”, “Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, η ΕΡΤ ήταν η αρχή, να σώσουμε τα λιμάνια, ΔΕΗ, Νοσοκομεία”, “Όχι χρέος, no dept”, “Ο λαός μας κουράστηκε να φοβάται”, “Λέμε όχι στον φόβο και στην υποταγή, όχι στους εκβιαστές. Η υποταγή έφερε την κατάρρευση”. 

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση