Οι... "Σωματοφύλακες" της Ευρώπης θέλουν να γ@μ@σουν την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 11:31 Οι... "Σωματοφύλακες" της Ευρώπης θέλουν να γ@μ@σουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα, μετά τα capital control, τις κλειστές τράπεζες, το δημοψήφισμα και τις απειλές για Grexit, εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ, ειδικά του Guardian, που μας αφιερώνει δυο σκίτσα και ένα πρωτοσέλιδο!

O Steve Bell αποτύπωσε με το σκίτσο του τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων εταίρων, που τη Δευτέρα ενώθηκαν για να προειδοποιήσουν την Ελλάδα ότι ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα σημαίνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο σκιτσογράφος του Guardian σκιτσάρει τους Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Μέρκελ ως τους τέσσερις Σωματοφύλακες, που φορούν μπέρτες με το σήμα του ευρώ αλλά έχουν... κατεβασμένα τα παντελόνια και τα... εσώρουχά τους!
Και οι τέσσερις υψώνουν τα σπαθιά τους και αναφωνούν "ένας και όλους και όλοι για να... γ@μ@σουμε την Ελλάδα!".


Στο δεύτερο σκίτσο, από τον Martin Rowson, ο Αλέξης Τσίπρας θαλασσοπνίγεται, η βάρκα της Ευρώπης μπάζει νερά, ο Γιούνκερ και ο Ντράγκι έχουν στριμωχτεί σε μια γωνιά και η Λαγκάρντ κρατάει στα χέρια της το σωσίβιο που θα σώσει την Ελλάδα. Αλλά δεν το κάνει εξαιτίας της... συμπεριφοράς της!


Στο δε πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να σηκώνει ψηλά ένα νόμισμα του ενός ευρώ και ο τίτλος είναι: "Το ΟΧΙ σημαίνει ότι είστε έξω από το ευρώ, προειδοποιήθηκε η Ελλάδα".

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση