Μεγάλη συγκέντρωση του "Μένουμε Ευρώπη" στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 21:46 Μεγάλη συγκέντρωση του "Μένουμε Ευρώπη" στο Σύνταγμα
Πάνω από 12.000 κόσμος υπό βροχή στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη και το Ευρώ. Όλα κύλησαν ήρεμα (Pics)
 
Υπό βροχή και σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της πρωτοβουλίας "Μένουμε Ευρώπη", με τους διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ του 'ΝΑΙ' στο δημοψήφισμα να υπολογίζονται σε περισσότερους από12.000.
 
"Μένουμε Ευρώπη", "Ελλάς, Ευρώπη, δημοκρατία" και "παραιτηθείτε" είναι τα συνθήματα που ακούσθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.
Υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ μίλησαν ο Πύρρος Δήμας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
 
ADVERTISEMENT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Προσαγωγές στο Σύνταγμα
Τα πνεύματα οξύνθηκαν για λίγο όταν διαδηλωτές κινήθηκαν προς τα σκαλοπάτια που οδηγούν προς το περιστύλιο της Βουλής, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν πριν τη συγκέντρωση, γύρω στις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο αντισυγκέντρωσης του αντιφασιστικού μετώπου Μοσχάτου-Καλλιθέας, μέλη του οποίου πέταξαν φυλλάδια και "τρικάκια" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Σημειώθηκαν36 προσαγωγές, στο πάνω και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.
 
 
Φωτογραφία: Makis Sinodinos
Πορεία αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε μετά τις 19.30, κατόπιν συγκέντρωσης στα Προπύλαια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν υπό ιδιαιτέρως αυστηρή επιτήρηση τους 150 περίπου αντιεξουσιαστές.
 
 
Χάος στο Μετρό Συντάγματος
Εν τω μεταξύ, η βροχή οδήγησε πολλούς από τους διαδηλωτές στο μετρό Συντάγματος όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, καθώς εκείνη την ώρα χάλασαν οι κυλιόμενες.
 
 
 
 
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση