Βόμβα Γιούνκερ: «Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν φαντάζεστε»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 08:31 Βόμβα Γιούνκερ: «Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν φαντάζεστε»

Τι εννοεί ο ποιητής?

«Στην Αθήνα, αυτή τη στιγμή, συμβαίνουν σημαντικά πράγματα που ούτε εσείς οι δημοσιογράφοι μπορείτε να φανταστείτε, ούτε έχετε προβλέψει στα άρθρα σας», ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καλύπτοντας με ένα πέπλο μυστηρίου το ήδη ομιχλώδες τοπίο, όπως διαμορφώθηκε έπειτα από το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ολιγοήμερη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο διττός χρησμός του Γιούνκερ γέννησε νέες απορίες, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η ολιγόλεπτη συνεδρίαση του Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ, χωρίς να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα.

Δίπλα στον... ποιητή Γιούνκερ, έκανε την εμφάνισή του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έκανε λόγο για ιστορικές εξελίξεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε εξεύρεση λύσης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και μας είπε τι ζητά αλλά όχι τι προτίθεται να δώσει» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «εάν ο Αλέξης Τσίπρας κινηθεί σε μια άλλη κατεύθυνση, για παράδειγμα να υποστηρίξει ένα “ναι” στο δημοψήφισμα, θα έχουμε σίγουρα μια τελείως διαφορετική κατάσταση από την Κυριακή το βράδυ. Πάντα υπάρχουν επιλογές όταν κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Γιάννης Δραγασάκης, αποκάλυψε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι η ελληνική πλευρά απέστειλε νέα πρόταση έξι σημείων προς τους εταίρους, με στόχο την άμεση επίτευξη συμφωνίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε ορθάνοιχτο το ζήτημα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία» δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, μιλώντας στην εφημερίδα «Times», αποκάλυψε ότι η Αθήνα αναζητεί τρόπο να ακυρώσει το δημοψήφισμα, δεδομένης της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τζόζεφ Μουσκάτ είπε χαρακτηριστικά πως υπήρξε «μία προσφορά και μία συμφωνία για τα προαπαιτούμενα».

www.zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση