Δημοσκόπηση: Το κλείσιμο των τραπεζών ψαλίδισε το 'Όχι'

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 09:03 Δημοσκόπηση: Το κλείσιμο των τραπεζών ψαλίδισε το 'Όχι'

Σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή του δημοψηφίσματος την Κυριακή θα παίξουν η τραπεζική αργία και ο έλεγχος κεφαλαίων. Τι δείχνει δημοσκόπηση

Το κλείσιμο ων τραπεζών φαίνεται πως μετέστρεψε τις προθέσεις των ψηφοφόρων ενόψει του δημοψηφίσματος, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ProRata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών ενώ την περασμένη Δευτέρα υπέρ του "όχι" τασσόταν το 57% των ερωτηθέντων και υπέρ του "ναι"30%, τώρα το "όχι" πέφτει στο 46% και το ναι ανεβαίνει στο 37%.

ADVERTISEMENT
 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους δύο θεωρεί την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα ορθή, ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό (51%) δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την κυβερνητική εισήγηση, ψηφίζοντας όχι στην πρόταση των θεσμών.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες, γεγονός που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων.

Το 38% των πολιτών χαρακτηρίζει λανθασμένη την επιλογή για προσφυγή σε δημοψήφισμα, το 7% "ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη", ενώ το 5% δηλώνει "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, βάσει της ψήφου του Ιανουαρίου του 2015, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 77% "όχι" και 15% "ναι". Στη ΝΔ το 65% απαντά "ναι" και 22% "όχι", στο Ποτάμι 68% "ναι" και 21% "όχι", στο ΚΚΕ 57% "όχι" και 20% "ναι", στους ΑΝ.ΕΛ. 60% "όχι" και 31% "ναι", στο ΠΑΣΟΚ 65% "ναι" και 21% "όχι" και στη Χρυσή Αυγή 80% "όχι" και 20% "ναι".

πηγή φωτογραφίας: sooc

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση