"Θωρακίζουν" το δημοψήφισμα απ' τους... χάκερς!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 19:29 "Θωρακίζουν" το δημοψήφισμα απ' τους... χάκερς!
Φοβού... τους χάκερς στο Μαξίμου. Ευρεία σύσκεψη, για τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφάλειας, που θα ληφθούν για τη διασφάλιση της ομαλής μετάδοσης των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιφυλακή και επαγρύπνηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, και κυρίως της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν ηλεκτρονικών επιθέσεων ή παρεμβολές από χάκερ κατά την υποβολή των αποτελεσμάτων από τις περιφέρειες της χώρας προς το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επίσης, τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει άμεση αναφορά οποιουδήποτε ύποπτου προς διερεύνηση περιστατικού στην αρμόδια Ομάδα Διαχείρισης Κινδύνου, που θα επιβλέπει την όλη διαδικασία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο προϊστάμενος του τμήματος Τεχνολογικού Εξοπλισμού και Δικτύων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μαζί με συνεργάτες του, ο προϊστάμενος της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT), καθώς και στελέχη της εταιρείας Singular Logic, υπεύθυνης για την ροή των αποτελεσμάτων και των εμπλεκομένων τηλεπικοινωνιακών φορέων (Κοινωνία της Πληροφορίας για το δίκτυο Συζεύξεις, ΟΤΕ και Forthnet).
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση