Συνομιλία Ομπάμα - Ρέντσι για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 08:46 Συνομιλία Ομπάμα - Ρέντσι για την Ελλάδα

Ακόμα μία φορά, η αμερικανική πλευρά επισημαίνει την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ για την Ελλάδα, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα συνομίλησε και με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το ελληνικό πρόβλημα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε από τον Ιταλό ομόλογό του να εργαστεί από κοινού με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους προκειμένου «να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων και της χρηματοδότησής της με τρόπο που θα οδηγεί την χώρα στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους της εντός της ευρωζώνης». 

Ακόμα μία φορά μετά η αμερικανική πλευρά είτε μέσω του Αμερικανού προέδρου, είτε μέσω του αμερικανού υπουργού Οικονομικών και του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου επισημαίνει την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ σε συνδυασμό με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Υπενθυμίζεται ότι και εχθές, για ακόμα μία φορά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε την θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη ερωτηθείς σχετικά με την διενέργεια του δημοψηφίσματος στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή.

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση