Βαρουφάκης: “Ανάρμοστο για μένα να πηγαίνω στα ΑΤΜ”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 20:37 Βαρουφάκης: “Ανάρμοστο για μένα να πηγαίνω στα ΑΤΜ”

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στο Bloomberg για το capital controls που επιβλήθηκε και τόνισε ότι θα ήταν ανάρμοστο για τον ίδιο θα κάθεται στην ουρά των ΑΤΜ, περιμένοντας να βγάλει 60 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι, αλλά και όλοι οι πολίτες της χώρας κάθε μέρα περνάνε από ένα ΑΤΜ της τράπεζας που έχουν τα χρήματα τους για να πάρουν τα 60 ευρώ που είναι το ανώτατο όριο ανάληψης μετά το capital controls που επιβλήθηκε.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του, πάντως ξεκαθάρισε στο Bloomberg πώς είναι ανάρμοστο για τον ίδιο να κάθεται στην ουρά, περιμένοντας να πάρει τα 60 ευρώ.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον κύριο Βαρουφάκη για το πότε πηγαίνει να βγάλει από ΑΤΜ τα 60 ευρώ από το capital controls, με τον Υπουργό Οικονομικών να απαντά: “Δεν το έχω κάνει. Εγώ κι η γυναίκα μου πρέπει να είμαστε οι μοναδικοί Έλληνες που δεν έχουμε πάει”.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί και ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: “Πρώτον, δεν έχω πολύ χρόνο. Δεύτερον, θεωρώ ότι θα ήταν ανάρμοστο για μένα να κάθομαι στην ουρά του ΑΤΜ”.

Ο δημοσιογράφος του είπε: “Γιατί; Είστε και εσείς ένας από τους Έλληνες. Ακολουθείτε τους ίδιους κανόνες”. Με τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά: “Το ξέρω, αλλά...”, τον διακόπτει ο δημοσιογράφος και του λέει “δεν θα δείχνατε έτσι αλληλεγγύη;”.

Ο Υπουργός Οικονομικών του είπε: “Να κάθομαι στην ουρά μαζί τους; Κατά μία έννοια ναι, θα το σκεφτώ”.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση