Στρατούλης: Έχουν πιστωθεί ολόκληρες οι συντάξεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 17:49 Στρατούλης: Έχουν πιστωθεί ολόκληρες οι συντάξεις

Με δήλωση του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, διαβεβαιώνει τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων ότι έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ολόκληρες οι συντάξεις τους.

«Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, καθώς και όλων των ασφαλιστικών ταμείων ότι, παρά τις μεγάλες τεχνικές δυσκολίες των τελευταίων ημερών λόγω της τραπεζικής αργίας, έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ολόκληρες οι συντάξεις τους και μάλιστα στις προβλεπόμενες από το νόμο ημερομηνίες» σημειώνει ο κ. Στρατούλης.

Προσθέτει ακόμα ότι «αποδοκιμάζουμε πολιτικά την προσπάθεια στελεχών των μνημονιακών κομμάτων και ορισμένων ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να ισχυρίζονται ψευδώς ότι δεν έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ολόκληρες οι συντάξεις τους.»

Τέλος, ο κ. Στρατούλης, επισημαίνει για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ότι «με το νόμο 4331/2015 που ψηφίστηκε στις 30 Ιουνίου: Απεγκλωβίζονται χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν, έχουν οφειλές άνω των 20.000 ευρώ και των 15.000 ευρώ αντίστοιχα. Το όριο οφειλών, ώστε να μπορούν να συμψηφίσουν τις οφειλές τους με τις συντάξεις τους και για τα δύο ασφαλιστικά ταμεία αυξάνεται σε 25.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, θεσπίζεται ειδική ρύθμιση για όσους χρωστούν από 25 έως 50.000. Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των  αυτοαπασχολούμενων στα ασφαλιστικά ταμεία» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση