Διαψεύδει ο Δραγασάκης ότι αναλαμβάνει ρόλο... Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 23:57 Διαψεύδει ο Δραγασάκης ότι αναλαμβάνει ρόλο... Τσίπρα

Διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δημοσίευμα των Financial Times που τον φέρει να αναλαμβάνει ρόλο σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σε περίπτωση που επικρατήσει το "Ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αν συμβεί αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδώσει τα ηνία της χώρας.

"Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό και από αύριο το βράδυ με ακόμα ισχυρότερη λαϊκή στήριξη και εντολή. Αυτή ακριβώς την εντολή θα υπηρετήσω και εγώ από την πλευρά μου", αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Δραγασάκης.

Είχε προηγηθεί ανάλυση του δημοσιογράφου των FT Peter Spiegel, σχετικά με το τι θα συμβεί από την Δευτέρα στη χώρα, αν γίνει κούρεμα καταθέσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα "εάν βγει το ''ναι''  πιθανότατα παραιτείται ο Τσίπρας καθώς υπάρχουν ήδη προτάσεις να μπει επικεφαλής ο Δραγασάκης σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας''.
Οι FT, μάλιστα υποστηρίζουν πως στην περίπτωση του "Ναι" ''θεωρείται βέβαιη και η παραίτηση Βαρουφάκη και μετά οι δανειστές θα προτείνουν ένα πρόγραμμα – γέφυρα για να αποφευχθούν χρεοκοπία και Grexit''.

Με ''όχι'' στο δημοψήφισμα, πάντα κατά τους Financial Times, οριστικοποιείται το Grexit την 20η Ιουλίου γιατί τότε πρέπει να αποπληρωθεί δόση 3,5 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση