Σαφές "μήνυμα" της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Μάριο Ντράγκι!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 00:51 Σαφές "μήνυμα" της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Μάριο Ντράγκι!

"Να αναλάβει της ευθύνες της για τις κλειστές τράπεζες" κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατ' επέκταση τον πρόεδρό της, Μάριο Ντράγκι, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά το δημοψήφισμα.

"Σήμερα ο ελληνικός λαός έδωσε μία ηχηρή απάντηση. Ένα ηχηρό "όχι" στους εκβιασμούς, στα τελεσίγραφα, στην απόπειρα κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού του" είπε αρχικά η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε στην συνέχεια: "Έστειλε μήνυμα Δημοκρατίας, προσήλωσης στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης, που είναι η αλληλεγγύη των λαών, η λαϊκή κυριαρχία, ο σεβασμός στα δημοκρατικά δικαιώματα, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα κοινωνικά δικαιώματα.

Το μήνυμα έχει φτάσει απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο και θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους που φαντάστηκαν ότι ένας λαός θα λύγιζε υπό το βάρος των σειρήνων του πανικού.

Οι λαοί είναι πιο δυνατοί από τα σχέδια εξουθένωσής τους, η Δημοκρατία είναι πιο δυνατή από κάθε απόπειρα τεχνοκρατικής επιβολής.

Σήμερα, η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια και στους ώμους των ηγεσιών και των πολιτικών που καλούνται να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, στο ύψος της σπουδαιότητας και της ιστορικότητας αυτού του μεγάλου "όχι" του ελληνικού λαού.

Η ευθύνη είναι και στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που οφείλει άμεσα να δημιουργήσει συνθήκες ομαλότητας, να αναλάβει το βάρος της ευθύνης για το ότι επί μία εβδομάδα οι ελληνικές τράπεζες έμειναν κλειστές, ενόψει δημοψηφίσματος και να άρει την συνθήκη απόπειρας επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος".

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση