Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις - Στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 18:57 Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις - Στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί

Την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων της χώρας για τις περιπτώσεις των καταλήψεων στα σχολεία ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με εγκύκλιό της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων.

Ειδικότερα, η κυρία Κουτζαμάνη εν όψει της εμφάνισης και πάλι του γνωστού φαινομένου της κατάληψης των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπενθυμίζει με την εγκύκλιο της την υπ΄ αριθμ. 4119/2011 εγκύκλιο του κ. Τέντε.

Μάλιστα, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους της την πιστή τήρηση των οδηγιών που περιέχονται στην εγκύκλιο του κ. Τέντε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.

Να σημειωθεί ότι ο Τέντες στην εγκύκλιο του έκανε αναφορά ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές κ.λπ. στα σχολεία, πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες, ενώ σε περιπτώσεις "εξεζητημένης εγκληματικής" συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίστε τις καταλήψεις και θα γίνουν μαθήματα το Πάσχα - Τελεσίγραφο του υπουργείου Παιδείας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση