Δραγασάκης: Επιτρέψαμε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 15:19 Δραγασάκης: Επιτρέψαμε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα
Ο Δραγασάκης εξαπέλυσε βολές στην Αριστερή Πλατφόρμα ενώ από την πλευρά του ο Α. Καλύβης είπε ότι η αριστερή παρένθεση θα έρθει αν εγκαταλειφθεί η αριστερή πολιτική
 
Επίθεση στην Αριστερή Πλατφόρμα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στην ΚΠΕ.
 
«Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα.Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Τι ακριβώς έγινε αυτό το πεντάμηνο; Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος. Μια σύγκρουση διαφορετικών αξιών, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών σχεδίων. Στις 20 Φλεβάρη αυτό που με έκανε να αποδεχτώ τη συμφωνία ήταν συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων. Να δούμε αυτό που έγινε ως μια σύγκρουση και να το μελετήσουμε» είπε ο Γ. Δραγασάκης. 
 
Παράλληλα σημείωσε ότι «Είναι συλλογική η ευθύνη. Εγώ δεν κρύβω τον προβληματισμό μου. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Επιτρέψαμε να κάνουμε ένα κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα. Όπως σπείραμε θα θερίσουμε και ελπίζω να πάμε στην επανίδρυση για ένα ενιαίο κόμμα».
 
Μπαλτάς: Να μοιράζουμε νερό στους συνταξιούχους έξω από τις τράπεζες
 
«Ο πρώτος πόλεμος στο κέντρο της ευρωζώνης με όπλα δημόσιες συχνότητες και τράπεζες. Δεν είχαμε όπλα στον πόλεμο. Το Όχι στο δημοψηφισμα σήμαινε συνέχιση της διαπραγμάτευσης με νέα όπλα. ανοίξαμε ρήγμα στην ευρωζωνη λόγω δημοψηφίσματος. Στόχος του πολέμου να νικήσουμε. Μένουμε στα αριστερά του 21 ου αιώνα. Θα κερδίσουμε στον πόλεμο. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα μεταλλαχτούμε. Μόνο όπλο ένα κόμμα που θα μιλάει με το λαό.Τραπεζάκια έξω από τις τράπεζες με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ να μοιράζει μπουκαλάκι νερό στους συνταξιούχους που πηγαίνουν στις τράπεζες από τις 5 κάθε πρωί. (γέλια στην αίθουσα). Ή κυβέρνηση δεν λογοδοτεί στο κόμμα».
 
Καλύβης: Δεν είναι κοινωνικά βιώσιμη η συμφωνία
 
Από την πλευρά του το μέλος της ΚΠΕ και της Πολιτικής Γραμματείας Αλ. Καλύβης δήλωσε: «Περίμενα από κάποιον  να ομολογήσει ότι η στρατηγική απέτυχε. Προσπαθούμε να οχυρωθούμε πίσω από βιαστικές κινήσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Καλύβη «μπορεί να εγκαταλειφθεί η αριστερή πολιτική και να έχουμε αριστερή παρένθεση» ενώ αναρωτήθηκε: «Είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη αυτή η συμφωνία;», για να απαντήσει «Απαντάω, "όχι"».
 
Επίθεση Παπαδόγιαννη σε Τσίπρα
 
Η Σόφη Παπαδόγιαννη από την Αριστερή Πλατφόρμα σημείωσε: «Λέμε όχι στο έκτακτο συνέδριο γιατί θα γίνει μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Το Μέγαρο Μαξίμου με διαρροές χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία των αντιπάλων μας. Ανησύχησα δίπλα με την ομιλία Τσίπρα για τη στροφή στη real politic και στην ανακάλυψη των δυσμενών πολιτικών συσχετισμών. Ένα κόμμα της αριστεράς δεν μπορεί να υπογράψει μνημόνιο».
 
Ήσυχος: Το σχέδιο Α΄ απέτυχε, κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους 
 
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος δήλωσε ότι «Δεν πήγαμε στη διαπραγμάτευση με 2 ή 3 σχέδια. Το σχέδιο Α΄ απέτυχε και να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι εξυπηρετούσαν το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. Όχι ο σύντροφος πρόεδρος που είχε ευρύτερες αρμοδιότητες. Χρειαζόμαστε ένα συντεταγμένο σχέδιο απεμπλοκής. Έγιναν προσπάθειες για έχουμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Δεν αποτραπεί όμως το απευκταίο σενάριο. Γίνεται να συζητάς με τους brics μόνο για οικονομικά και όχι για γεωπολιτικά θέματα; Αφωνία από το κόμμα για τις επιθέσεις που δέχονται σύντροφοί που αποκαλούνται ριφιφίδες. Θα έρθει ή σειρά για όλους. Ή αλληλεγγύη να φανεί και τώρα από το κόμμα στους συντρόφους για τους οποίους ποινικοποιείται κάθε άποψη για σχέδιο Β΄. Η δική μας ήττα μπορεί να συμπαρασύρει και την αριστερά στην Ισπανία».
 
thetoc.gr
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση