Συνάντηση Στουρνάρα με Τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 15:55 Συνάντηση Στουρνάρα με Τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα θα συναντηθούν το απόγευμα της Παρασκευής οι επικεφαλής των θεσμών.

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα θα συναντηθούν το απόγευμα της Παρασκευής οι επικεφαλής των θεσμών με κύρια θέματα στην ατζέντα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα capital controls.

Ο κεντρικός τραπεζίτης στοχεύει στην άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών ώστε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου ώστε να αποκατασταθεί η ευστάθεια και το κλίμα εμπιστοσύνης των καταθετών.

'Ενας επιπλέον λόγος που επιδιώκει την επίσπευση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης είναι  να προλάβουμε την 1η Ιανουαρίου του 2016, οπότε θα ενεργοποιηθεί πανευρωπαϊκά η Κοινοτική Οδηγία για το «bail in».

Αν και οι κίνδυνοι να κληθούν οι έλληνες καταθέτες να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών έχουν απομακρυνθεί και μετά την ειδική πρόβλεψη στην προκαταρκτική συμφωνία Αθήνας-εταίρων για εξασφάλιση σημαντικών κεφαλαίων για τις τράπεζες.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση