Λαζαρίδης: Αναμενόμενη η αντίδραση του χρηματιστηρίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 14:34 Λαζαρίδης: Αναμενόμενη η αντίδραση του χρηματιστηρίου

«Σύντομα θα βρεθεί ένα νέο αποδεκτό περιβάλλον για την κεφαλαιαγορά. Δεν υπήρχε κανείς στον κόσμο που να μην περίμενε αυτή την εξέλιξη σήμερα».

Τα νέα δεδομένα ύστερα από από έναν και πλέον μήνα αργίας θα πρέπει να σταθμίσει το ελληνικό Χρηματιστήριο και ως αποτέλεσμα η σημερινή, μεγάλη, πτώση θα πρέπει να χαρακτηρίζεται απολύτως λογική, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, σε ζωντανή σύνδεση από το κτίριο του χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ερωτηθείς για την κατάρρευση των τιμών των μετοχών σήμερα, ανέφερε πως η αγορά θα πρέπει να αφομοιώσει τις αλλαγές που συνέβησαν στο μεσοδιάστημα τόσο στο διεθνές όσο και στο εσωτερικό περιβάλλον, εκτιμώντας ότι σύντομα θα βρεθεί ένα νέο αποδεκτό περιβάλλον για την κεφαλαιαγορά. «Δεν υπήρχε κανείς στον κόσμο που να μην περίμενε αυτή την εξέλιξη σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τους περιορισμούς στους οποίους υποβάλλονται οι Έλληνες επενδυτές, λόγω των capital controls,αφού τόνισε πως περίπου το 65% όσων συμμετέχουν στην αγορά είναι ξένοι θεσμικοί, ύποστήριξε ότι είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς στο ερώτημα αν οι κανόνες είναι δίκαιοι για τους Ελληνες. Όπως σημείωσε πάντως υπήρχαν περίπου 165 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς τους στις χρηματιστηριακές προκειμένου να γίνουν αγορές.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα κύματος εξόδου εταιρειών από το ελληνικό Χρηματιστήριο ( de-listing), ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε πως ο μήνας αυτός που έμεινε κλειστό το Χ.Α. ήταν μειονέκτημα για την αγορά, όμως σε σε αυτή τη φάση δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο αποχώρησης εισηγμένων εταιρειών.

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση