Σε συνολική συμφωνία και όχι σε νέο δάνειο - γέφυρα στοχεύει η Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 17:41 Σε συνολική συμφωνία και όχι σε νέο δάνειο - γέφυρα στοχεύει η Ελλάδα

Συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθαρίζει ότι δεν εξετάζεται βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την Ελλάδα. Διάσταση απόψεων για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Σε αγώνα δρόμου για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για το νέο, πλήρες χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, μέσω του ESM, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αποκλείσει την πιθανότητα λήψης ενός νέου δανείου - γέφυρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας και όχι στο ενδεχόμενο χορήγησης ενός νέου δανείου - γέφυρα.

Η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - δανειστών συνεχίζεται, ενώ αυτή την ώρα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει τεθεί το ταμείο - μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την άντληση εσόδων 50 δισ. ευρώ, σε ορίζοντα 30 ετών. Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος, κυβέρνηση και δανειστές εμφανίζουν διαφορετικές θέσεις ως προς τη νομική υπόσταση του ταμείου.

Διάσταση απόψεων φέρεται να εντοπίζεται και σε ό,τι αφορά το ποιος θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, είτε πρόκειται για projects που έχουν ήδη ξεκινήσει, είτε για νέες ιδιωτικοποιήσεις.

πηγή: news247.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση