Ο Κατρούγκαλος άναψε φωτιές για τις συντάξεις των 1000€

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 12:30 Ο Κατρούγκαλος άναψε φωτιές για τις συντάξεις των 1000€
Φωτιές άναψε η δήλωση Κατρούγκαλου σε συνδικαλιστές για περικοπές συντάξεων άνω των χιλίων ευρώ. Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση ήδη έχει συμφωνήσει με το «κουαρτέτο»
 
Μπορεί το Συμβούλιο της Επικρατείας να έκρινε ως παράνομες τις μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις από το 2012 και μετά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επιστροφή τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ωστόσο, η κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη λάβει τα… μέτρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο, να υπάρχει διάταξη που θα επιβάλλει μειώσεις σε όσους εισπράττουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1000 ευρώ. Το μέτρο αυτό αναμένεται να αποτελέσει και το ισοδύναμο που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες να υπάρξει ως «απάντηση» στην απόφαση του ΣτΕ.
 
Πιθανότατα σε αυτήν τη συμφωνία αναφερόταν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο χθες σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ περί ομογενοποίησης των κανόνων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και περικοπές σε όσους λαμβάνουν από 1.000 ευρώ και πάνω.
 
Αν και ο υπουργός έκανε λόγο για προσωπικές του απόψεις, δεν παρέλειψε να αναφερθεί διεξοδικά σε ένα νέο σύστημα που μέσω της φορολογίας θα εξασφαλίζει τη βασική σύνταξη η οποία δεν θα είναι κάτω από το επίπεδο του ορίου φτώχειας. Σε αυτήν θα προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές. Με δεδομένες, δε, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από τη συμφωνία του Ιουλίου οι προβλεπόμενες περικοπές στις συντάξεις, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, δεν θα αφορούν καμία σύνταξη μέχρι τα 1.000 ευρώ.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση