Συστράτευση της όλης κεντροδεξιάς επιδιώκει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 08:37 Συστράτευση της όλης κεντροδεξιάς επιδιώκει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Σήμερα στις 12:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος - Το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν και οι περιοδείες - Στα ψηφοδέλτια θα περιληφθούν όλοι οι νυν βουλευτές ενώ στις μη εκλόγιμες θέσεις θα γίνει προσπάθεια να μπουν πρόσωπα που μπορούν να φέρουν ψήφους

Στην συστράτευση της όλης κεντροδεξιάς και στην δραστηριοποίηση στελεχών που για διαφόρους λόγους ήταν ανενεργά, αποσκοπεί ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στις βουλευτκές εκλογές. 

“Πάμε όλοι μαζί, θα νικήσουμε”, ήταν το σύνθημα του κ. Μεϊμαράκη, που έδωσε τον τόνο στην χθεσινή αρκετά μεγάλη σύναξη των πολιτευτών του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού που αποτέλεσε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Η ηγεσία της ΝΔ θέλοντας να εμφυσήσει αισιοδοξία στον κομματικό στρατό προβάλλει ότι στόχος είναι η πρωτιά στις εκλογές που είναι εφικτή. Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος γνωρίζει καλά τον κομματικό μηχανισμό, επιχειρεί να κινητοποιήσει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού, σε μία αντιπαράθεση πόρτα-πόρτα, όπου εκτιμά ότι μπορεί να έχει το πλεονέκτημα έναντι ενός αποδεκατισμένου από τον εμφύλιο και τις αποχωρήσεις ΣΥΡΙΖΑ. Το ηθικό στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πεσμένο, ο κόσμος του είναι απογοητευμένος, τόσο από την στροφή της ηγεσίας όσο και από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας και αυτό είναι στοιχείο που μπορεί να αξιοποιήσει η ηγεσία της ΝΔ. 

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 ο κ. Μεϊμαράκης συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος όπου θα δώσει το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί αν και δεν είναι ακόμη πλήρως επεξεργασμένη η στρατηγική. 

Θα επικεντρώσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που κατά την άποψη της ΝΔ δεν είναι απλώς το πιο ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ίσως και το μόνο χαρτί που ακόμη αντέχει. Ωστόσο εκτιμούν ότι η μνημονιακή μεταστροφή και οι επιθέσεις των συντρόφων του έχουν προκαλέσει ρήγματα στην εικόνα του. Υπό το πρίσμα αυτό θα επιμείνει “στα ψέματα του κ. Τσίπρα”, καθώς επίσης στην αναποτελεσματικότητα της διαπραγμάτευσης και στην ανικανότητα στην διακυβέρνηση”. 

Ο κ. Μεϊμαράκης γενικότερα στο προσεχές διάστημα, θα μετριάσει τους τόνους, τουλάχιστον σε σχέση με την αρχική πολύ σκληρή προσωπική επίθεση για να απευθυνθεί με πολιτικούς όρους στην μετριοπαθή κεντροδεξιά και στον πάλαι ποτέ μεσαίο χώρο. Φυσικά θα χρεώσει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των εκλογών που στοιχίζουν στην οικονομία στον κ. Τσίπρα και στο ότι κατέφυγε σε αυτές όχι για το καλό της χώρας αλλά για να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα. 

Θα προβάλλει ότι η συστράτευση της όλης κεντροδεξιάς και η νίκη της ΝΔ αποκτά πατριωτικό χαρακτήρα για να αποτραπεί η καταστροφή της χώρας από την ηγετική ομάδα του κ. Τσίπρα. Ο κ. Μεϊμαράκης θα απευθυνθεί και εκείνος στην κοινωνία και στα χαμηλοτερα κοινωνικά στρώματα και θα επιχειρήσει να απαντήσει στο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εφαρμογή του μνημονίου από την αριστερή κυβέρνηση θα γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. “Η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς και πολύ περισσότερο της ηγετικής ομάδας” λέει ο κ. Μεϊμαράκης. Θα προβάλλει ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που άντεξε ακόμη και στα χρόνια των μνημονίων και ως εκ τούτου είναι η μόνη σταθερή δύναμη αναφοράς για την χώρα. Θα επαναλάβει ότι αποτελεί πάντα εγγύηση για την ευρωπαική πορεία της χώρας και θα επισημάνει ότι είναι ανοικτή σε συνεργασίες με άλλα κόμματα, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι απομονωμένος και ενδεχόμενη επικράτησή του μπορεί να οδηγήσει σε επανάληψη των εκλογών με καταστροφικά αποτελέσματα. 

Εντός των προσεχών ημέρων το βασικό επιτελείο περί τον πρόεδρο της ΝΔ θα καταλήξει και στις συνεργασίες με τις διαφημιστικές εταιρίες και στο βασικό πλαίσιο και τα συνθήματα της καμπάνιας. Το βέβαιο είναι ότι στις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει επίθεση και γκρίζα διαφήμιση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αξιοποιηθούν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα πριν και μετά το μνημόνιο για να καταδειχθεί η αναξιοπιστία και τα ψέματά του. Επίσης αντικείμενο εκμετάλλεσυσης θα είναι οι δύο ατυχείς επιλογές του, ο  κ. Γιάνης Βαρουφάκης και η κα Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν και οι περιοδείες του  κ. Μεϊμαράκη που θα είναι θεματικές και όσο περνούν οι μέρες, στοχευμένες ανάλογα με το που θα δείχνουν οι μετρήσεις ότι πάσχει περισσότερο το κόμμα. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια θα περιληφθούν όλοι οι νυν βουλευτές ενώ στις μη εκλόγιμες θέσεις θα γίνει προσπάθεια να μπουν πρόσωπα που μπορούν να φέρουν ψήφους. 

πηγή: protothema.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση