Επιστολή Γιούνκερ προς τη Βασιλική Θάνου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 20:09 Επιστολή Γιούνκερ προς τη Βασιλική Θάνου
Επιστολή προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος βοήθειας, ενώ επισημαίνει πως η ορκωμοσία της έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην επιστολή, ο κ. Γιούνκερ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό. 
 
"Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδίως η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος" επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Γιούνκερ.

Η ευρεία στήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας, προσθέτει ο κ. Γιούνκερ.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο επικεφαλής της Κομισιόν αναφέρει πως η ΕΕ εφαρμόζει την ευρωπαϊκή ατζέντα για τη Μετανάστευση, η οποία συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2015, με στόχο τη βοήθεια των κρατών - μελών και ιδιαιτέρως την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες προτεραιότητες της χώρας.

"Η Κομισιόν έχει συμπαρασταθεί στην Ελλάδα και στους πολίτες της, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για ένα καλύτερο μέλλον" τονίζει.

"Μπορείτε να βασίζεστε στην Κομισιόν - και εμένα προσωπικά - προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο έργο σας" καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Γιούνκερ.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση