Αιχμηρά σχόλια από κορυφαίους - Βολές Τσακαλώτου, Τασίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 19:35 Αιχμηρά σχόλια από κορυφαίους - Βολές Τσακαλώτου, Τασίας

Αποδέκτης αιχμηρών σχολίων από κορυφαία στελέχη του κόμματος για τα πεπραγμένα των 6 μηνών διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αποδέκτης αιχμηρών σχολίων από κορυφαία στελέχη του κόμματος για τα πεπραγμένα των 6 και πλέον μηνών διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος στην Αθηναΐδα.

Για παράδειγμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ηγετική μορφή της ομάδας των 53ων που απ' ότι φαίνεται αναλαμβάνει το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο κόμμα μετά την αποχώρηση Λαφαζάνη, Ευκλ. Τσακαλώτος στην ομιλία του δεν κρύφτηκε λέγοντας: «Έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Δεν δώσαμε την ευκαιρία στους συντρόφους να ενημερωθούν. Χτίσαμε πάνω στην αντίθεση μνημονιακός-αντιμνημονιακός. Χρησιμοποιήσαμε κι εμείς όρους λαϊκισμού. Έλεγα ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αν δεν φορολογήσουμε τον πλούτο. Και τελικά κάναμε πίσω, χρησιμοποιήσαμε λαϊκισμό για να μην χάσουμε ψήφους. Δεν μπορούμε να δώσουμε μάχες για όλο το Mνημόνιο».

Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στον πρώην υπεύθυνο Τύπου του κόμματος Ανδρέα Καρίτζη που αποχώρησε από την ΚΕ λέγοντας «τι λέμε στον Ανδρέα Καρίτζη; Λέμε ότι είναι σύντροφοί μας όπως και όσοι δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και δρουν στα κινήματα».

Από την πλευρά της η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές, σημείωσε: «Δεν διαφοροποιηθήκαμε στον αντιμνημονιακό λόγο από κανέναν και το πληρώνουμε αυτό. Ο κόσμος ξέρει τους "αυθεντικούς μνημονιακούς", δεν θα πάει στους ιμιτασιόν"».

«Πρέπει να έχουμε αριστερό πρόγραμμα και αριστερή κυβέρνηση, τα μνημόνια είναι εφήμερα. Θέτω αυτές τις δύο προϋποθέσεις για να αποφασίσω αύριο εάν θα είμαι στα ψηφοδέλτια», κατέληξε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου αναφέρθηκε σε ένα δυναμικό «που λείπει από τον Συριζα φυλλορροεί. Φταίει το μνημόνιο αλλά εκεί που λέγαμε μέρα λέμε νύχτα. Χωρίς αποφάσεις στην ΚΟ και στην ΚΕ. Αν εγώ μπορώ να ζήσω μ αυτό είχαμε δεσμευτεί για ένα συνέδριο που ακυρώθηκε. Μετά από τόσα σοκ χρειάζεται κάπου να πιαστείς. Όταν παίρνει μια απόφαση η ΚΕ πρέπει να τηρηθεί. Για να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Στις εκλογές θα πρέπει να μιλήσουμε για υλοποιήσιμα μέτρα. Χρειάζονται λίστες με αριστερούς υποψηφίους και σχέδιο απεμπλοκής από το Μνημονιο».

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση