Ζωή: Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκη Ενότητα - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 19:15 Ζωή: Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκη Ενότητα - ΒΙΝΤΕΟ

Με μία συνέντευξη τύπου  η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποιεί τα επόμενα βήματά της στον πολιτικό στίβο.

  Όπως ανακοίνωσε, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητη με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τα κύρια σημεία

-Η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να μπορέσει η κυβέρνηση να απαλλαγεί από βαρίδια και κατάλοιπα

-Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός και το επιτελείο του ανέλαβε να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το μοναδικό ανάχωμα στο σχέδιο υποδούλωσης της χώρας.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ποδοπατήθηκε όπως η Δημοκρατία. Κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς την κοινωνία, συμμαχώντας με αντιδραστικές δυνάμεις.

- Αποθέωση ενός κόμματος των μηχανισμών. Προσωπικά  κατέβαλα προσπαθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του.

- Η παρουσία μου στην προεδρία της Βουλής υπονομεύθηκε εξ αρχής, με ευθείες απειλές από τον Νίκο Φίλη «θα σε τελειώσουμε». Λυπάμαι για την απραξία του γραμματέα της ΚΟ, κ. Μαντά. 

- Ο Πανούσης διατύπωνε ακόμη και υπονοούμενα ότι οι θέσεις μου παράγουν βία χωρίς να ανακληθεί στην τάξη από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό. Και ο Μάρδας ανέλαβε να μου επιτίθεται για να παραχωρήσει η βουλή το σύνολο των αποθεματικών της, διοχετεύοντας ότι θα έφταιγε η Βουλή αν δεν πληρώνονταν οι συντάξεις.

- Δεν είναι αλήθεια ότι δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις. Από τις 20 Φεβρουαρίου με σαφή τρόπο και σε κατ ιδία συναντήσεις αλλά και στην ΚΟ δηλωσα τη διαφωνία μου με το περιεχόμενο της συμφωνίας και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις.

- Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε πόρισμα για το Χρέος; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο Τσίπρας, που πατά το κουμπί και απαγγέλλει για το Μνημόνιο ότι εκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Δεν το έκανε.

-Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε προμετωπίδα τη διαφάνεια μπλόκαρε ακόμη και την εξέταση του κ. Στουρνάρα. Να απαντήσει ο Φλαμπουράρης γιατί μου ζήτησε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα.

- Ενεργοποιούνταν μηχανισμοι εναντίον μου όταν έθετα θέμα λογοδοσίας του Δραγασάκη.

-Αποτελεί σκοτεινή περίοδο. Προσωπικά βίωσα εντεταλμένες επιθέσεις και απόπειρα κάμψης μου. Ο ρόλος που διαδραμάτισαν πρόσωπα όπως ο Βούτσης και ο Μαντάς, πρέπει να φωτιστεί πλήρως. Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Παυλόπουλος- προσχώρησε ανευ όρων  στον εκβιασμό των πολιτών- πρέπε να διαλευκανθεί.  Πολύ μελανό σημείο αποτελεί η εμπλοκή του καθώς κυβερνητικών προσώπων σε μια νέα απόπειρα καταδοτισμού.

- Επιχειρείται με τις εκλογές να εκκαθαριστεί το πολιτικό τόπου  απ όσους αντιστέκονται.

- Ο Τσίπρας με αυταρέσκεια είπε ποιους θα βάλει στα ψηφοδέλτια, ξεχνώντας ότι ο λαός εξέλεξε με το σταυρό στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 

-Προφανές όσο ποτέ η ανάγκη δημοκρατικής αντίστασης. εγρήγορσης και εκπροσώπησης του λαού που απέδειξε ότι δεν φοβάται και είπε ένα ιστορικό Οχι.

- Ο Τσίπρας να έχει μεγαλύτερη συστολή. Το Οχι είναι του λαού , όχι δικό του.  

- Συνειδητή απόφασή  μου, σε αυτές τις εκλογές θα είμαι παρούσα, ενεργή, στο πλάι εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα.. Κομβικής σημασίας να συμπράξει στο εγχείρημα ο Μανώλης Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα που καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο. Επίσης αναγκαίο να συμπράξουν προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης.

- Προφανώς σε αυτό το πλαίσιο δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά αυτά που ενώνουν είναι σημαντικότερα.

- Δεν είναι τυχαίος ο κανιβαλισμός απέναντι στη Νάντια Βαλαβάνη, δεν είναι τυχαίο ποιοι επιλέγεται να στοχοποιηθούν κάθε φορά.

-  Επεισόδιο με συμβασιούχο της Βουλής: Στη συνέντευξη παρενέβησαν συμβασιούχοι της Βουλής που μένουν άνεργοι, οι οποίοι σήκωσαν πανό, ενώ πήραν και τον λόγο, μιλώντας για το πρόβλημα επιβίωσης που έχουν. Η κα Κωνσταντοπουλου έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση που δέχεται  για τη δολοφονία της προσωπικότητάς της.  Οταν ανέλαβα πρόεδρος της Βουλής επιχείρησα να αποκρυπτογραφήσω τι γίνεται με τους συμβασιούχους, βρήκα συμβάσεις ιδωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που ανανεώνονταν. Τα συμπεράσματα είναι οδυνηρά. Η Βουλή έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο πελατειακών σχέσεων.

Δείτε τα βίντεο:

thetoc.gr / enikos.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση