Γιατί ο Βαγγέλης αποφεύγει «Ζάππεια» και «Θεσσαλονίκη»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 21:18 Γιατί ο Βαγγέλης αποφεύγει «Ζάππεια» και «Θεσσαλονίκη»

Στο επιτελείο του Βαγγ. Μεϊμαράκη δίνουν μεγάλη έμφαση στην επιχείρηση ανάκαμψης του κόμματος και παραμένουν αισιόδοξοι, μιλώντας για νίκη της Ν.Δ.

Το δικό της επικαιροποιημένο πρόγραμμα επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία, σε μια χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να γκρεμίσει το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο και θα παρουσιάσει από τη Θεσσαλονίκη. 
 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνει μεγάλη σημασία στη γαλάζια πρόταση που θα καταθέσει η Ν.Δ. στο δημόσιο διάλογο και η οποία εκ των πραγμάτων θα συγκριθεί με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Μόνο που οι προτάσεις, τα προγράμματα δεν θα συγκριθούν στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Βαγγ. Μεϊμαράκης αποφάσισε να μην παρουσιαστεί στην συμπρωτεύουσα, αλλά στην Αθήνα και μάλιστα, ούτε στο Ζάππειο, για να μην θυμίζει στους ψηφοφόρους την πρόταση της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ν.Δ. αναμένεται να παρουσιάσει, εκτός απρόοπτου, το δικό της πρόγραμμα την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρχει χρόνος για να προβληθεί στην κοινωνία και θα γίνει προσπάθεια να υποστηριχθεί επικοινωνιακά, σε αντίθεση με ότι έγινε στο παρελθόν.
 
Αν και αρχικά, η σκέψη ήταν να παρουσιαστεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στην ομιλία του Βαγγ. Μεϊμαράκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τελικά με το επιχείρημα πως δεν θα υπάρξει χρόνος για να προβληθούν στην κοινή γνώμη κεντρικές θέσεις του κόμματος, υπάρχει η σκέψη για την 6η Σεπτεμβρίου.
 
Άρα, εάν τελικά επιλεγεί να παρουσιαστεί στο τέλος της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κάνει στις 5 Σεπτεμβρίου μια πολιτική ομιλία στη ΔΕΘ σε παραγωγικούς φορείς και την Κυριακή 6 του μήνα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, μια κίνηση που δεν έκανε ο Αντ. Σαμαράς τα τελευταία χρόνια.
 
Σε κάθε περίπτωση, εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση του προγράμματος της Ν.Δ., λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο που έχει θέσει το ίδιο το τρίτο μνημόνιο και άρα δεν χωρούν και πολλοί ελιγμοί.
 
Οι βασικοί άξονες που θα στηρίζεται το νέο πρόγραμμα θα είναι: ανάπτυξη, αναπροσαρμογή της φορολογικής πολιτικής με μείωση και φορολογικών συντελεστών, ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Επίσης θα δοθεί βάρος σε θέματα που αφορούν την λεγόμενη καθημερινότητα του πολίτη, όπως μεταναστευτικό, υγεία, παιδεία, δημόσια τάξη και ασφάλεια, κ.α.
 
Στο επιτελείο του Βαγγ. Μεϊμαράκη δίνουν μεγάλη έμφαση στην επιχείρηση ανάκαμψης του κόμματος και παραμένουν αισιόδοξοι, μιλώντας για νίκη της Ν.Δ.
 
πηγή: thetoc.gr
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση