Σε Κρήτη και Ρηγίλλης συνεχίζεται η προεκλογική μάχη Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 10:11 Σε Κρήτη και Ρηγίλλης συνεχίζεται η προεκλογική μάχη Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Με το μυαλό στις κάλπες και το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν την προεκλογική μάχη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει περιοδείες στην Ελλάδα, κάνοντας την αρχή από την Κρήτη, ενώ στη ΝΔ επιχειρούν να συσπειρώσουν τον κόσμο με την ομιλία Μεϊμαράκη από τα ιστορικά γραφεία της παράταξης στη Ρηγίλλης.

Από την Κρήτη ο Τσίπρας ξεκινάει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα 

Στοχευμένες… επιχειρήσεις με το «βλέμμα» στραμμένο στη συσπείρωση των ψηφοφόρων «βάζει μπροστά» ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνεται στον εκλογικό αγώνα με περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Η εκκίνηση της «μάχης» γίνεται από το άλλοτε «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ, την Κρήτη, και οι λόγοι είναι έντονα σημειολογικοί, δεδομένου ότι στην εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου το νησί στον εκλογικό χάρτη βάφτηκε ροζ και ο ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε και στους τέσσερις νομούς.

Σε Χανιά και Ρέθυμνο θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στα Χανιά. Αρχικώς, θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους του νομού, ενώ στις 11.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου. Η περιοδεία θα συνεχιστεί το απόγευμα στο Ρέθυμνο, όπου στις 8 το βράδυ αναμένεται να μιλήσει στην κεντρική πλατεία, δίνοντας τον προεκλογικό τόνο.

Με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος μίλησε στο iefimerida.gr και έδωσε το στίγμα λέγοντας ότι «το βασικό μας μότο είναι ότι όλοι γνωρίζουν ποιο είναι το παρελθόν των κομμάτων και θέλουμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς».

Βασικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ

  • Να τονίζεται ολοένα και περισσότερο η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους πολιτικούς του αντιπάλους -που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία- μέσα από τους όρους «παλιό καθεστώς» και «παλιό σύστημα εξουσίας», έναντι της «Αριστεράς» και των «κοινωνικών δυνάμεων».
  • Απέναντι στις «δυνάμεις της διαπλοκής, της διαφθοράς, του κομματισμού και της κλεπτοκρατίας», το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρεί σε καθημερινή βάση να αναδείξει ότι «είμαστε όρθιοι για να δώσουμε τη μάχη ενάντια σ' αυτό το κατεστημένο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επιστροφή στην ιστορική έδρα για τη ΝΔ 

Με στόχο τη συσπείρωση και την επιστροφή των κεντροδεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σήμερα το απόγευμα στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία από την «ιστορική» έδρα της «γαλάζιας» παράταξης στη Ρηγίλλης.

Με γιγαντοοθόνη η ομιλία Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης 

Ενδεικτικό της τεράστιας κινητοποίησης είναι το κάλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, αναφέροντας πως «δίνουμε ραντεβού εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18. Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα, σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση-εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα».

Έξω από τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ θα στηθεί γιγαντοοθόνη, στην οποία θα προβληθούν οι κυριότερες στιγμές από τη 40χρονη ιστορία της ΝΔ. Όπως σημειώθηκε άλλωστε, στόχος της συμβολικής αυτής απόφασης είναι η κινητοποίηση των αισθημάτων των ψηφοφόρων.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον τηλεοπτικό χρόνο -Τι θα γίνει με τα ντιμπέιτ

Η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο είναι ακόμα ένα πεδίο διαφωνίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η αρχική πρόταση, με την οποία συμφώνησε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο τηλεοπτικός χρόνος να κατανεμηθεί με συνδυασμό κριτηρίων την κοινοβουλευτική δύναμη (κατά 60%) και την εκλογική δύναμη (κατά 40%). 

Η πρόταση αυτή όμως δεν βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ, που υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πλασματικά ποσοστά τηλεοπτικού χρόνου, αναντίστοιχα με τη δύναμη των κομμάτων, ενώ επικαλέστηκε την πρακτική που είχε υιοθετηθεί κατά το παρελθόν, η οποία, όπως τόνισε, είχε ως αποτέλεσμα περισσότερο αναλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα ανέφερε ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε κατανεμηθεί σχεδόν ισομερώς ο χρόνος ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να αντιλέγει ότι τότε η κατανομή έγινε με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων εθνικών εκλογών, στις οποίες η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν μόλις 3 μονάδες. Από τη ΝΔ ζητήθηκε, επίσης, να μη μετρήσουν στον υπολογισμό του προεκλογικού τηλεοπτικού οι εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.

Τα ντιμπέιτ

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι επαφές ενόψει της διενέργειας ντιμπέιτ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν δύο τηλεμαχίες και κάνουν λόγο για καλό κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα, παραπέμποντας σε νέα επικοινωνία ανάμεσα στα δύο γραφεία Τύπου τις επόμενες ώρες, οπότε και θα αποφασιστεί τι ακριβώς θα γίνει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην πρόταση της ΝΔ για δύο τηλεμαχίες (το ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα δεύτερο ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη), δηλώνουν ανοιχτοί και διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε όσα συμφωνηθούν, χωρίς να θέτουν αριθμητικό όριο.


Πηγή: iefimerida.gr
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση