Εκλογές 2015 – Debate: Θα γίνουν δυο στις 10 και στις 14 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 16:20 Εκλογές 2015 – Debate: Θα γίνουν δυο στις 10 και στις 14 Σεπτεμβρίου

- Κατέληξαν τελικά τα κόμματα και τα debate των πολιτικών αρχηγών θα είναι δυο
- Στις 10 θα είναι αντιμέτωποι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και στις 14 ο Αλέξης Τσιπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
- Η πρόταση αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ και συμφωνούν και τα υπόλοιπα κόμματα

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, επικοινώνησε με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κα Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι προφανώς το πρώτο debate θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και το δεύτερο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Λεπτομέρειες για τους όρους των debate δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ώρες με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά σε εξίσου υψηλούς τόνους.

Το πρωί ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως είπε και συνεχίζει να λέει ψέματα στον κόσμο και πως επιθυμεί να την «κοπανήσει» αφού πρώτα «φέσωσε τους πολίτες με 90 δισ.». «Μουλωχτά ο κ. Τσίπρας έκλεισε τη Βουλή και κατευθείαν πάει σε εκλογές για να μην μάθουν οι πολίτες τα νέα μέτρα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για τηλεμαχία. Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως έλεγε ψέματα και αιφνιδίασε τους πάντες, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην κινηθούν στη λογική της ψήφου διαμαρτυρίας, καθώς, όπως είπε, έτσι δεν θα λυθούν τα προβλήματα.
Είπε ακόμα: «Ψάχνει αυτοφωράκια ο Τσίπρας για να εφαρμόσει το Μνημόνιο».

Απαντώντας από την Κρήτη ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος σε μένα χρησιμοποίησε όρο που κυκλοφορεί στα παράνομα μαγαζιά τη νύχτα όταν έρχεται ο έλεγχος. Εγώ όμως δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν, αλλά για αυτοφωράκια της ήττας».

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση