Δάνεια: Νέες ρυθμίσεις – ευκαιρία για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 10:14 Δάνεια: Νέες ρυθμίσεις – ευκαιρία για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

Τα κόκκινα δάνεια ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ τα capital controls σε συνδυασμό με τις φορολογικές ανάγκες των πολιτών επιδείνωσαν την κατάσταση. Οι τράπεζες με επιστολές, τηλεφωνήματα, mail, ακόμη και με sms προσφέρουν στους δανειολήπτες νέες ρυθμίσεις που αποτελούν ευκαιρία για τους περισσότερους να βγουν απλό το αδιέξοδο.

Με τα κόκκινα δάνεια πλέον να φτάνουν τα 100 δισ. και να αγγίζουν σε ποσοστό το 45% οι τράπεζες προσφέρουν ακόμη και κούρεμα του δανείου προκειμένου να εξασφαλίσουν την συνέχιση της χρηματοδότησης.

Πλέον οι πολίτες μπορούν να πετύχουν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για τα σταγαστικά ακόμη και στα 45 χρόνια με νέα πιο ευνοϊκά επιτόκια, ενώ προσφέρεται και περίοδος χάριτος ως και 4 ετών με την πληρωμή μόνο των τόκων του δανείου.

Παράλληλα υπάρχουν πακέτα που προσφέρουν για περίοδο 2 και 3 ετών μείωση της δόσης στο 30% ή το 40% και μάλιστα στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι συνεπής διαγράφεται και η διαφορά των τόκων.

Για όσους έχουν κάρτες και καταναλωτικά δάνεια υπάρχουν πακέτα που πραγματικά αποτελούν ευκαιρία καθώς με νέο δάνειο (ειδικά για όσους έχουν κάρτες με επιτόκια στο 18%) το οποίο έχει χωρίς προσημείωση επιτόκιο κοντά στο 9% ή και 6% με προσημείωση.

Υπάρχουν τράπεζες που προσφέρουν επίσης ακόμη και διαγραφή μέρους του δανείου ως και σε ποσοστό 25% στην περίπτωση που ο δανειολήπτης συνάψει νέα σύμβαση και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση