Λαφαζάνης: Αυταπάτη το σκίσιμο μνημονίων εντός ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 10:22 Λαφαζάνης: Αυταπάτη το σκίσιμο μνημονίων εντός ευρώ

"Δεν είναι σοβαρό να λες ότι το εθνικό νόμισμα είναι καταστροφή", τόνισε Π. Λαφαζάνης,λέγοντας ότι "το συκώτι του Αλ. Τσίπρα του το έτρωγαν οι δανειστές, όχι εμείς".

Σταθερά υπέρ της επιστροφής της χώρας σε εθνικό νόμισμα εμφανίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. "Δεν είναι σοβαρό να λες ότι το εθνικό νόμισμα είναι καταστροφή, πρόκειται για δαιμονολογία", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "δεν είναι θέμα ιδεολογίας, αλλά επιβίωσης".

Επικρίνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, μιλώντας στο Μέγκα, ότι "ο κ. Τσίπρας έφτασε να ψηφίσει μνημόνια και για να αντισταθμίσει τα μνημόνια, εμφανίζει την εναλλακτική ως κόλαση". Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάποιοι ίχαν αυταπάτες ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Δε θέλω να πάρω την πιο κακή εκδοχή. Δε δικαιολογούνται όμως στην πολιτική τόσο μεγάλες αυταπάτες. Είναι αυταπάτη ότι θα καταργήσεις τα μνημόνια με τη συναίνεση των πιστωτών".

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που έφεραν τον Αλ. Τσίπρα να λέει ότι η πλατφόρμα Λαφαζάνη του έτρωγε το συκώτι, σημείωσε ότι "το συκώτι του το έτρωγαν οι πιστωτές, αυτοί που του έλεγαν φέρε συμφωνία και ό,τι να ναι και το κατεστημένο".

Έκανε λόγο για "μνημονιακή συνθηκολόγηση" του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχει "μνημονιακή" κυβέρνηση με κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας προβάδισμα στο μεγάλο συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. 

"Είμαστε σκλάβοι, ατέλειωτη η φοροεπιδρομή"

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως ότι "με μνημονιακές δυνάμεις δεν υπάρχει κανένα έδαφος συνεργασίας. Έχουμε πόλεμο με τα μνημόνια". 

Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε την "ατέλειωτη φοροεπιδρομή, καθώς αυξάνουμε το ΦΠΑ σε απίστευτο νούμενο 23%".

Μεταξύ άλλων επεσήμανε: "Οι πολίτες είναι κανονικοί σκλάβοι. Ζούμε υπό ξένοι κηδεμονία, αποικιοποίηση, μας οδηγούν στον πάτο, στον καιάδα. Μιλάμε για ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο. Πάμε για 150 ευρώ κατώτατη σύνταξη και 220 ο κατώτατος μισθός. Πόσο ακόμη; Μισό αιώνα μνημονιακής υποδούλωσης;"

"Αν έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης, δε θα αιφνιδίαζε με εκλογές"

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: "εμείς καταψηφίσαμε το μνημόνιο, δε θέλαμε να ρίξουμε την κυβέρνηση. Δε μας άκουσε. Είπαμε ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε μνημόνια. Βεβαίως δε θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση. Δεν τη ρίξαμε όμως, παραιτήθηκε. Δεν ήθελε να πάει στη βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί φοβόταν τη συζήτηση και φοβόταν μήπως πάρει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης. Αν έπαιρνε, θα έχανε τη δυνατότητα να πάει σε εκλογές εξπρές και να αιφνιδιάσει. Αυτό ήταν το σχέδιο. Βασικός λόγος ήταν αυτός αλλά και το να πιάσουν στον ύπνο το λαό. Εμείς διαχωριστήκαμε γιατί μεταλλάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μνημονικό δρόμο". 

Πρώτη προτεραιότητα για κόμμα του είναι, όπως είπε, η διαγραφή του χρέους και η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. 

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση