Εκλογές 2015 - Τσίπρας για συγκυβέρνηση με ΝΔ: "Βαγγέλη δε σφάξανε"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 21:29 Εκλογές 2015 - Τσίπρας για συγκυβέρνηση με ΝΔ: "Βαγγέλη δε σφάξανε"

- Δείτε τι συνέβη στην πρώτη προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο Αιγάλεω
- Μικρή η συμμετοχή του κόσμου, ανοιχτοί οι γύρω δρόμοι στην πλατεία Εσταυρωμένου
- Τα σενάρια για τις μετεκλογικές συνεργασίας "φουντώνουν" καθημερινά, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "κλείνει τις πόρτες" στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
- "Στο δημοψήφισμα κερδίσαμε" είπε ο πρώην πρωθυπουργός
- Για "συντρόφους που επέλεξαν τον δρόμο της φυγής" έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας "φωτογραφίζοντας" τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Το σύνθημα "μόνο μπροστά" αντικαταστάθηκε με το "κερδίζουμε το αύριο".

Με αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγει την πρώτη, μεγάλη προεκλογική του ομιλία στο λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεκριμένα στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Η ομιλία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση.

Ο πρώην -πλέον- πρωθυπουργός, επανέλαβε το διακύβευμα για ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ τα σενάρια για τις μετεκλογικές συνεργασίας εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Πάντως, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείουν ξεκάθαρα τα σενάρια για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.
 

Επίθεση σε ΝΔ και Λαφαζάνη

"Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον αρχηγό της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

"Κυβερνήσεις ζόμπι" και "κυβερνήσεις μίας χρήσεως με την συμμετοχή Βορίδη και Άδωνι" ήταν οι αναφορές του στη Νέα Δημοκρατία, ενώ για την Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η μοναδική αναφορά ήταν όταν έκανε λόγο για "συντρόφους της μάχης που διάλεξαν τον δρόμο της φυγής".

«Δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο που έδιωξε ο λαός τον Γενάρη να επιστρέψει τώρα από το παράθυρο, στις 20 Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο, ξεκινάμε μαζί την μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν οι πολιτικοί και τα κόμματα του χτες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που, όπως είπε, προσπαθεί να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ε λοιπόν δεν σφάξανε». Και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση κουρελού, σε συγκυβέρνηση ζόμπι, δεν μπαίνει, «ας βρουν κάποιον άλλον να βάλουν».
 

Με Κουρουμπλή, Δούρου και Σκουρλέτη

Το παρών στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έδωσαν μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, αλλά και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης.
 

Από νωρίς οι προετοιμασίες

Από νωρίς το απόγευμα είχε ξεκινήσει η προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Εσταυρωμένου για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση