"Πυροβολεί" τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης από το Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 22:08 "Πυροβολεί" τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης από το Ρέθυμνο

"Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, στο βάθρο που της αξίζει, ελάτε να παλέψουμε μαζί για να διορθώσουμε τα λάθη, να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο", τόνισε από το Ρέθυμνο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει των εκλογών.

Με αυτά τα λόγια από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε σήμερα το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάλεσε όλους του πολίτες όπως είπε, σε όλη τη χώρα να σκεφτούν πιο μέλλον τους ανήκει για ποια Ελλάδα θα ήθελαν να αγωνιστούν. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι: «… δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και πια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν».

Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν τελικά άλλη, και ο χρόνος να περάσει με διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, όχι όπως είπε επειδή πολεμούσαν για την αλλαγή της κατάστασης, αλλά διότι: «όποτε τους γνωστοποιούσαν κάτι καινούργιο, έπρεπε να γυρίσουν στην Αθήνα, να μάθουν γιατί ακριβώς πρόκειται, τι εννοούν οι εταίροι και να ξαναγυρίσουν πίσω». Αυτή η κατάσταση κόστισε πολλά σε παραλήψεις, σε χρήματα που δεν δόθηκαν όπου έπρεπε, σε επιδοτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και σε καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε το Πέραμα Μυλοποτάμου όπου συζήτησε σε σύσκεψη τα προβλήματα του δήμου, ενημερώθηκε από τους φορείς της περιοχής και απευθύνθηκε κατόπιν σε αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για ζητήματα που χρονίζουν, δεν υποσχέθηκε άμεσες λύσεις, υποσχέθηκε όμως, να κάνει τα πάντα για να δρομολογηθεί μία νέα νοοτροπία και μία νέα θεσμική αντιμετώπιση από πλευράς της πολιτείας προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους ολόκληρης της χώρας.

Στη συνέχεια, μετέβη στην αντιπεριφέρεια όπου είχε συνάντηση με τους δημάρχους του νομού, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης των δήμων, της μείωσης των κονδυλίων και το πάγωμα των έργων λόγω της πολιτικής -όπως του ανέφεραν- ασάφειας που επικρατεί. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία ειλικρινής σχέση εμπιστοσύνης, διαφάνειας της πολιτείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει στις εκλογές, ως κυβέρνηση οι σύμβουλοι του επί της ουσίας θα είναι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετέβη στο επιμελητήριο του νομού όπου διαδοχικά συναντήθηκε με στελέχη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και υποστηρικτές του κόμματος, από τους οποίους ζήτησε να συνομιλήσουν με πολίτες αναποφάσιστους, με πολίτες που επιμένουν στην αποχή, με πολίτες που «εμπιστεύονται» την τιμωρητική ψήφο και να επιχειρηματολογήσουν για την κρισιμότητα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, αλλά και για το πόσο πίσω πήγε η χώρα τους προηγούμενους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Πληρώσαμε ακριβά αυτή την αποχή και τιμωρία, που άνοιξε το δρόμο για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά μας κόστισε 90 δισ. ευρώ. Πολύ ακριβή τιμωρία που δεν την αξίζαμε, ως έλληνες, ως χώρα».

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημερώθηκε από φορείς που ανήκουν στο επιμελητήριο, για τα προβλήματα σε Τουρισμό, εστίαση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εμπόριο, ενώ έφυγε με γεμάτη την τσάντα του από ενημερωτικά σημειώματα με προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που δυσχεραίνουν την πορεία του τόπου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν ήθελε τις εκλογές, απεναντίας είχε προτείνει διαφορετικό χρόνο, ώστε να προλάβουν τα κόμματα να γυρίσουν όλη την Ελλάδα, να ενημερώσουν για το πρόγραμμα τους και να πείσουν για την κρισιμότητα της περιόδου, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα, «το πλαίσιο της συμφωνίας που ψηφίστηκε ως κατεπείγον στις 14 Αυγούστού, οι πολίτες δεν το γνωρίζουν και σήμερα πια καλούνται να πάρουν απόφαση για το τι θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν προλάβει οι πολίτες να καταλάβουν το τι υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και για το τι δεσμεύτηκε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και ζήτησε να επικρατήσει η λογική. Δεδομένου όπως τόνισε πως: « αν σήμερα τον ρωτήσει αν πίστευε όλα όσα έλεγε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο για χορούς και νταούλια τα πίστευε, τότε είναι έως και ανόητος, αν όμως δεν τον πίστευε, τότε μας κορόιδευε και μάλιστα επικίνδυνα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναρωτιέται αν και πάλι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον κ. Τσίπρα και ζήτησε να μην περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φυλλορροεί» φεύγουν μαζικά στελέχη από όλη την Ελλάδα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για αριστερή μελαγχολία. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει Εθνική μελαγχολία… Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι στις 20 Σεπτεμβρίου λέμε όχι στη Μελαγχολία», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος στην επίσκεψη του στο νομό συνοδευόταν από βουλευτές του νομού αλλά και όλης της Κρήτης, καθώς επίσης και από τον ευρωβουλευτή του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «με ρωτάνε που θα βρω στελέχη να κυβερνήσω… Δε τα βλέπουν είναι δίπλα μου, έτοιμοι να συνεχίσουν τη μάχη για να πάει μπροστά η χώρα, με χαμόγελο. Που είναι και η απάντηση στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για την αριστερή μελαγχολία».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση