Χάος με ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια – Νέα παράταση στον ΦΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 10:32 Χάος με ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια – Νέα παράταση στον ΦΠΑ
Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δόθηκε παράταση, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, στην απόδοση του ΦΠΑ στις Εφορίες για τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια.
 
Λίγες ώρες μετά τις υποσχέσεις των πολιτικών αρχηγών στο Debate για ισοδύναμα μέτρα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε μία προσωρινή λύση στο θέμα του ΦΠΑ ώστε να μην παρανομούν οι επιχειρήσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με απόφαση της Κατερίνας Σαββαίδου οι επιχειρήσεις του κλάδου αποκτούν περισσότερο χρόνο για να αποδώσουν στην εφορία τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε όλες τις συναλλαγές που γίνονται μετά τις 20 Ιουλίου.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι δηλώσεις ΦΠΑ που θα ενσωματώνουν τον φόρο, θα μπορούν να υποβληθούν χειρόγραφα και όχι μέσω e mail στις Εφορίες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
''Επιχείρηση, που τηρεί πλήρη λογιστικά πρότυπα, εκδίδει φορολογικό στοιχείο για εκπαιδευτικές υπηρεσίες στις 23 Ιουλίου 2015 χωρίς ΦΠΑ. Το συμπληρωματικό φορολογικό στοιχείο εκδίδεται στις 20 Οκτωβρίου (δηλαδή πέραν της προθεσμίας της 30/9, που ορίζει ο ν. 4336/2015). Στην περίπτωση αυτή, το συμπληρωματικό αυτό στοιχείο καταχωρείται στη δήλωση ΦΠΑ του Ιουλίου, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί εντύπως στη Δ.Ο.Υ. το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου''.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση