Μάχη για τους αναποφάσιστους από την Ομόνοια έως την Κρήτη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 23:30 Μάχη για τους αναποφάσιστους από την Ομόνοια έως την Κρήτη

Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνουν τη λεγόμενη μάχη της πλατείας για να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους.

Με την αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη να έχει ξεκινήσει και όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ένα εκλογικό θρίλερ που θα κριθεί στο νημα, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνουν τη λεγόμενη μάχη της πλατείας για να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους.

Μεϊμαρακης:Συναίνεση και συνεννόηση μόνο με όσους θέλουν 

Απο την Ομόνοια, την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα ομόνοιας και συνεργασίας για την επόμενη μέρα, εξαπολύοντας παραλληλα σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον δραπέτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το δίλημμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο: Πίσω με κάλπικες υποσχέσεις ή μπροστά με εθνικό σχέδιο. Πειραματα ή σιγουριά και σταθερότητα. Δεν θέλουν οι πολίτες άλλο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ. Το πειραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακη»

«Συναίνεση και συνεννόηση μόνο με όσους θέλουν να συνεννοηθούμε, οι υπόλοιποι ας τραβήξουν τον δρόμο τους» είπε τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη για μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ.

«Εθνική Ελλάδος με όσους θέλουν να πορευτούμε μαζί, μην κάνουμε άλλο λάθος» σημείωσε. «Απλώνουμε χέρι αγάπης στους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα. Είμαστε εδώ, με ανοιχτή την αγκαλιά μας σε όλους τους Έλληνες. Ζητούμε να μας ξαναεμπιστευθούν οι Έλληνες»

«Μέσα σε επτά μήνες έγιναν όλα χειρότερα. Αντί να σκίσουν το μνημόνιο, έφεραν ένα ακόμα χειρότερο» σημείωσε προσθέτοντας ότι το «το μόνο νέο που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν τα capital controls»

Ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε μεταξύ άλλων συνταγματική αναθεώρηση και για το θέμα της ευθύνης υπουργών, υπογραμμίζοντας με νόημα: Δεν φοβόμαστε τίποτα, ας αφησουν αυτά που ξέρουν για τη λίστα Λαγκάρντ γιατί υπάρχει η λίστα Τσίπρα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μειμαράκης τόνισε ότι από τις εκλογες δεν πρέπει να λείψει κανείς, «πρέπει να εξηγησουμε ότι η χώρα χρειαζεται κυβερνήτη και όχι δραπέτη». «Εμεις ποτέ δεν είπαμε σε κανεναν, 'θα σας τελειώσουμε', εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δώστε μας ισχυρή εντολή τετραετιας, να σηκώσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα.» κατέληξε

Τσίπρας: ο Μεϊμαράκης ζητά την επιστροφή στο χθες

Με δημοψήφισμα χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο λαός καλείται να αποφασίσει «ποιος θα κυβερνήσει τα επόμενα τεσσερα χρόνια; Ή η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το χθες ή το αύριο;».

Ο κ. Τσιπρας εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κι έκανε λόγο για «ομοτράπεζους του κυρίου Χριστοφοράκου, δωρολήπτες της Siemens, τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ και αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής».

Επικεντρώνοντας τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος οτυ ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα του κ. Μεϊμαράκη ζητά την επιστροφή στο «χθες» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά. Φανερές και κρυφές. Και αν επικρατήσει να ξαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και χρεοκοπίας στην εξουσία. Με τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Που αποκαλούσαν τα μνημόνια ευλογία. Και που όχι μόνο υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές αλλά έλεγαν και φωναχτά πως δεν αφήνουν τη τρόικα να τους πάρει τη δόξα, γιατί δικές τους ήταν οι επιλογές των απολύσεων, των περικοπών, της ανεργίας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.»

«Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη. Ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη» ειπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τους πολίτες να μην επιλέξουν την αποχή από την κάλπη τονίζοντας ότι αυτή ειναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ.

«Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ. Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά.» κατέληξε


πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση