ΗΠΑ: Χάκερς έκλεψαν αποτυπώματα από 5,6 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 21:17 ΗΠΑ: Χάκερς έκλεψαν αποτυπώματα από 5,6 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους
Νέα υπόθεση παραβίασης απορρήτων στοιχείων του αμερικανικού κράτους ήρθε στο φως με εκατομμύρια δακτυλικά αποτυπώματα πολιτών να έχουν κλαπεί από χάκερς.
 
Υπόθεση παραβίασης απορρήτων στοιχείων του αμερικανικού κράτους ήρθε στο φως με 5,6 εκατομμύρια δακτυλικά αποτυπώματα πολιτών να έχουν κλαπεί από χάκερς.
 
Η κλοπή έγινε πριν από αρκετούς μήνες από τα αρχεία του αμερικανικού Πενταγώνου, της Υπηρεσίας Διαχείρισης Προσωπικού του αμερικανικού δημοσίου που είναι αρμόδιο για τις προσλήψεις και πολλές άλλες κρατικές υπηρεσίες.
 
Η ηλεκτρονική εισβολή των χάκερς στα αρχεία του αμερικανικού δημοσίου είχε γίνει την περασμένη άνοιξη αλλά, έως σήμερα είχε γίνει γνωστό πως είχαν κλαπεί μόνοι οι αριθμοί μητρώου κοινωνικής ασφάλισης 21 εκατομμυρίων αμερικανών και όχι δακτυλικά αποτυπώματα.
 
Αμερικανοί αξιωματούχοι σε ιδιωτικές συζητήσεις τους με δημοσιογράφους κατηγορούν κινέζους χάκερς για την κλοπή αλλά κανένας δεν έχει προβεί σε επίσημη καταγγελία. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι έως σήμερα οι αριθμοί μητρώου και τα αποτυπώματα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες δραστηριότητες
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση