Βαριά ποινή για τη μάνα- τέρας που εξέδιδε την 6χρονη κόρη της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 19:20 Βαριά ποινή για τη μάνα- τέρας που εξέδιδε την 6χρονη κόρη της

Βαρύτατες ποινές επέβαλε το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων στους κατηγορούμενους της υπόθεσης παιδεραστίας στο 'Ιλιο.

Βαρύτατες ποινές επέβαλε το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων στους κατηγορούμενους της υπόθεσης παιδεραστίας στο 'Ιλιο με θύματα τέσσερα ανήλικα παιδιά και δράστες τη μητέρα του ενός κοριτσιού, τον 44χρονο σύντροφό της, έναν 84χρονο συνταξιούχο κι έναν ιερέα.

Tο χρονικό της ανατριχιαστικής υπόθεσης

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως όταν το 2007 ή 12χρονη Μαρία, μαθήτρια της έκτης δημοτικού τότε, φέρεται να πουλήθηκε από τη μητέρα της, Ειρήνη Τσονοπούλου, έναντι 2000 ευρώ. Το κοριτσάκι ενώ βρισκόταν στο σχολείο, σε διάλειμμα, βρέθηκε αντιμέτωπο με τον πατριό της Σπύρο Σουχλερή και τον 84χρονο συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη οι οποίοι επιχείρησαν να την απαγάγουν.

Το κοριτσάκι τρομοκρατημένο ενημέρωσε το δάσκαλο της κι εκείνος με τη σειρά του τη γιαγιά της Μυρσίνη Τσονοπούλου, η οποία είχε την επιμέλεια της μικρής. 
Η γιαγιά μαζί με την Πωλίνα Αμιλήτου, η οποία φιλοξενούνταν μαζί με τα δυο ανήλικα παιδιά στο σπίτι της Ειρήνης Τσονοπούλου ως οικιακή βοηθός, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών και κατήγγειλαν την απόπειρα αρπαγής. Μετά από έρευνα της αστυνομίας αποκαλύφθηκαν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μιας απίστευτης υπόθεσης παιδεραστίας και βιασμών ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Ειρήνη Τσονοπούλου έπαιρνε την κόρη της και τα παιδιά της Αμιλήτου και τα "νοίκιαζε" έναντι 50 ευρώ, στον 84χρονο συνταξιούχο και τον 62χρονο Σωτήρη Παπαδόπουλο, εφημέριο της εκκλησίας στην περιοχή που έμεναν.

Η μάνα-μαστροπός φέρεται να εξέδιδε την κόρη της από το 2002 κι ενώ το κοριτσάκι ήταν μόλις έξι χρόνων. Το κοριτσάκι, που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας λυποθύμισε στον πρώτο βιασμό έπεφτε θύμα συστιματικών βιασμών για χρόνια από τον συνταξιούχο και τον ιερέα. Η Ειρήνη Τσονοπούλου όμως, σύμφωνα με την κατηγορία, εξέδιδε και τα δυο ανήλικα παιδιά της οικιακής βοηθού που έμειναν για έναν χρόνο στο σπίτι της κατηγορούμενης. 

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησης των τριών παιδιών αναβίωσαν στη δίκη. Καταλυτική ήταν η κατάθεση παιδοψυχολόγου η οποία είπε στους δικαστές ότι τα παιδιά λένε την αλήθεια και είναι κακοποιημένα απαντώντας στα επιχειρήματα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα από την πλευρά του ιερέα να προσέλθουν και να καταθέσουν στο δικαστήριο τα κακοποιημένα παιδιά που σήμερα έχουν ενηλικιωθεί. 

Οι δικαστές επέβαλαν στην Ειρήνη Τσονοπούλου κάθειρξη 33ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, στον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο κάθειρξη 18 ετών, στο σύντροφο Τσονοπούλου Ηλία Σουχλέρη κάθειρξη 18 ετών και έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω θανάτου για το συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη. Το πρωτόδικο δικαστήριο το 2010 είχε επιβάλει στον ιερέα κάθειρξη 24 ετών, στο συνταξιούχο της ΔΕΗ κάθειρξη 56 ετών, στο Σουχλέρη 18ετή κάθειρξη και την Ειρήνη Τσονοπούλου κάθειρξη 37 ετών.

 thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση