Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τις ψήφους του Χρυσαυγίτη υποψηφίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 00:20 Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τις ψήφους του Χρυσαυγίτη υποψηφίου

Η πρεμιέρα της νέας Βουλής συνοδεύτηκε και από... πρεμιέρα στην αντιπαράθεση κυβέρνησης- αξιωματικης αντιπολίτευσης, λιγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις. Η σφοδρή σύγκρουση αφορούσε το χρέος και τις ψήφους που πήρε ο χρυσαυγίτης υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου της βουλής.

Η σύγκρουση για το χρέος

Η Γραμματέας Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του χρέους, τον κατηγόρησε ότι   «πριν μιλούσε για διαγραφή, σήμερα μιλάει για αναδιάρθρωση. Πριν μιλούσε για διαγραφή χωρίς λιτότητα, σήμερα αποδέχεται τη λιτότητα ως όρο για να ξεκινήσει η συζήτηση»

Σε απάντησή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη  κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι βάζει τα μικροπολιτικά της οφέλη πάνω από το συμφέρον του λαού, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:«Κατανοεί κανείς εύκολα την αμηχανία της κυβέρνησης κάθε φορά που υπενθυμίζουμε τα ψέματα του παρελθόντος».

Κοντρα και για τις ψήφους που πήρε ο Χρυαυγίτης βουλευτής

Λίγη ώρα αργότερα κόντρα ξέσπασε και με αφορμή την ψηφοφορία που αφορούσε στην ανάδειξη του νέου προεδρείου της Βουλής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος  μιλησε για «διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων» της ΝΔ ως προς το θέμα της «συναίνεσης» και σημειωσε: «Στην πρώτη ομιλία του Προέδρου της Βουλής, πάρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να λείπουν από την αίθουσα. Και υπάρχουν και χειρότερα, ότι πολλοί εξ αυτών επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, αντί να στηρίξουν το συναινετικό προεδρείο»,

«Είναι γνωστές οι πρακτικές πόλωσης και φανατισμού που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου η Λεωφόρος Συγγρού, για να προσθέσει: «Με τη φαιδρή προβοκάτσια που πρόβαλε η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.Τελικά, την κυβερνητική εκπρόσωπο διέψευσε με την απάντησή του ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης»

Τι έγινε τελικά  με τον Χρυσαυγίτη

Στην ψηφοφορία  για τους αντιπροέδρους, ο υποψήφιος της ΧΑ έλαβε 59 ψήφους τη στιγμή που η δύναμη του κομματος ανέρχεται σε 18 βουλευτές.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες για την ενίσχυση του υποψηφίου της ΧΑ μπορεί να έχουν βάλει το χέρι τους οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες.

Συγκεκριμένα, για την εκλογή των Αντιπροέδρων στήνονται πέντε κάλπες.

Η πρώτη για τους τρείς αντιπροέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, η δεύτερη για εκείνον της ΝΔ η τρίτη για την Χρυσή Αυγή, η τέταρτη για το ΠΑΣΟΚ και η πέμπτη για το ΚΚΕ. Επειδή όμως υπάρχουν και κάποιοι από τους «300» που μπορεί να μπερδευτούν και να πετάξουν υο ψηφοδέλτιο με την επιλογή τους σε κάλπη άλλου κόμματος, τότε το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται αλλά προσμετράται.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας αλλά και περισσότεροι βουλευτές μπορούν να σταυρώσουν τον ίδιο υποψήφιο και στις πέντε κάλπες.

Κατά πληροφορίες το όνομα του Χρυσαυγίτη εντοπίστηκε και σε άλλες κάλπες εκτός της Χρυσής Αυγής.

thetoc.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση