Με ομιλία Τσίπρα αρχίζει η μάχη των προγραμματικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 12:37 Με ομιλία Τσίπρα αρχίζει η μάχη των προγραμματικών

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά στις 19:30, στην ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

 
Κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση μόνος ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός. Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές, Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.
 
Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
 
Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη γοργή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, με στόχο την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, δεδομένου ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Παράλληλα αναμένεται να επισημάνει τα σημεία στα οποία η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση, προκειμένου να ελαφρύνει τις συνέπειες του μνημονίου για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
 
Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η κυβέρνηση έχει θέσει τρεις στόχους: ελάφρυνση του χρέους, επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης και μεταρρύθμιση στην δημόσια διοίκηση.
 
Εν όψει της έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση σήμερα, Δευτέρα στις 12:00 με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Γιάννη Βρούτση, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση