Τρέχουν τώρα να μαζέψουν το νόμο Κατρούγκαλου για τους επίορκους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 17:22 Τρέχουν τώρα να μαζέψουν το νόμο Κατρούγκαλου για τους επίορκους

Μετά τη θύελλα αλλά και την αντίδραση Τσίπρα, η κυβέρνηση αλλάζει τώρα το νόμο Κατρούγκαλο, με τον οποίο επίορκοι επέστρεφαν από το....παράθυρο στο δημόσιο.

Μετά τον εξάψαλμο Τσίπρα στην ΚΟ με στόχο τον Κατρούγκαλο για το θέμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης ανακοίνωσε αλλαγή του νόμου με τροπολογία που κατατίθεται εντός Οκτωβρίου,

Όπως ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, με τη νέα ρύθμιση, θα επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία στους υπαλλήλους του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχει αμετάκλητη δικαστική παραπομπή για κακουργήματα αλλά και για άλλα αδικήματα όπως αυτά της υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, απιστίας περί την υπηρεσία καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη βελτίωση του πειθαρχικού δικαίου ώστε να εξισορροπείται το δημόσιο συμφέρον με το τεκμήριο της αθωότητας. Ο κ. Ρακιντζής τόνισε την ανάγκη άμεσης σύγκλησης των πειθαρχικών συμβουλίων αλλά και την αναγκαιότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παραπέμπονται δικαστικά σε κακούργημα. Επίσης υπογράμμισε ότι το πειθαρχικό δίκαιο πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό και γρήγορο.

Ο κ. Βερναρδάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή πολλών πειθαρχικών συμβουλίων αυτή την εβδομάδα και οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται οφείλονται σε διοικητικές διαδικασίες. Επίσης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, οι κύριοι Βερναρδάκης και Ρακιντζής διευκρίνισαν ότι η αυτοδίκαιη αργία θα αίρεται όταν θα υπάρχει δικαστική αθωωτική απόφαση για τον κατηγορούμενο.

thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση