Μικρή αναστολή για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως τα μέσα Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 07:49 Μικρή αναστολή για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση έως τα μέσα Νοεμβρίου
Την αναστολή εφαρμογής του μέτρου για 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.
 
Οπως διευκρίνισε,  το μέτρο για την φορολόγηση δεν θα εφαρμοστεί τουλάχιστον έως την ψήφιση του προϋπολογισμού, η οποία προβλέπεται για τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί να αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα. 
 
«Μην μας κουνάτε το δάχτυλο»
 
Σε αυτό το σημείο αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ: «Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία εσείς που κάνατε καμπάνια για το ναι και προπαγανδίζατε το «ναι σε όλα» να κουνάτε το δάχτυλο και να κάνετε κριτική σε εμάς, που αγωνιστήκαμε».
 
Απευθυνόμενος προσωπικά στον προσωρινόπρόεδρο της ΝΔ κ. Ευάγγελο Μείμαράκη, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ελπίζω κ.Μεϊμαράκη να έχω τη χαρά να συνομιλώ μαζί σας για μακρύ χρονικό διάστημα, να είστε εσείς αυτός που θα μου ζητάτε ισοδύναμα μέτρα για το δημόσιο συμφέρον». Και όταν από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούστηκαν γέλια ο κ. Τσιπρας σχολίασε δηκτικά: «Βλέπω υπάρχουν αντιρρήσεις».
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση