Ιερώνυμος: «Εντός των τειχών» οι εχθροί της εκκλησίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 13:48 Ιερώνυμος: «Εντός των τειχών» οι εχθροί της εκκλησίας

«Αιχμή του δόρατος», χαρακτήρισε το θέμα με τα Θρησκευτικά και προειδοποίησε ότι κλήρος και λαός θα γίνουν ανάχωμα, τείχη, οχυρά κατά των εχθρών της εκκλησίας.

Λάβρος κατά των Ευρωπαίων, των «εχθρών» της εκκλησίας, που είναι πλέον «εντός των τειχών», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιτέθηκε για το θέμα που έχει προκύψει με τα Θρησκευτικά, αλλά και για την την υποβάθμιση της ελληνικής κοινωνίας.

«Το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Φροντίζοντας ταυτόχρονα να τείνει χείρα συνεργασίας προς την Πολιτεία, ο Αρχιεπίσκοπος προειδοποίησε, από το βήμα της Ιεραρχίας ότι κλήρος και λαός θα γίνουν «ανάχωμα, τείχη οχυρά» σε όσους θέτουν ως «προαπαιτούμενο» την περιφρόνηση του πολιτισμού, της πατρίδα, «των οσίων και των ιερών μας».

Στην ομιλία του προς τους ιεράρχες στη Μονή Πετράκη, ο Αρχιεπίσκoπος Ιερώνυμος σημείωσε: 

«Φαινόμενα όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος. Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι εδώ και οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι την δεινή μας οικονομική κατάσταση, στα πλαίσια της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας μας αρχίζοντας από την σχολική μας εκπαίδευση. Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακρυά, είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε, το οσφραινόμαστε.

Εάν όμως υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της ιστορίας και των παραδόσεών μας, το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, την περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνησή του από αιώνες πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και των ιερών μας· αν όλα αυτά είναι μέσα στα «προαπαιτούμενα» (πράγμα ακατανόητο) τότε η Ιεραρχία, ο κλήρος, ο ευσεβής και πιστός ελληνικός λαός, θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη οχυρά».

thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση