Βαρουφάκης: Η νύχτα που μου είπε ο Τσίπρας ότι είναι ώρα να παραδοθούμε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 19:08 Βαρουφάκης: Η νύχτα που μου είπε ο Τσίπρας ότι είναι ώρα να παραδοθούμε
Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδίσουμε αλλά για να χάσουμε και για να βρούμε μία δικαιολογία για να παραδοθούμε στη συνέχεια. Καταστρέψαμε τους Podemos.
 
Συνεχίζονται οι συνεντεύξεις του πρώην ΥΠΟΙΚ και οι... αποκαλύψεις του σχετικά με τα όσα είχαν διαδραματιστεί κατά την διάρκεια της θητείας του και ειδικά κατά την διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού.
 
Αυτή τη φορά μίλησε στο Le Nouvel Observateur  (L' Obs) το οποίο κυκλοφορεί σήμερα και περιέγραψε το τι συνέβη μεταξύ εκείνου και του Αλέξη Τσίπρα την νύχτα του δημοψηφίσματος.
 
 
«Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδίσουμε αλλά για να χάσουμε και για να βρούμε μία δικαιολογία για να παραδοθούμε στη συνέχεια. Το σκέφτομαι πραγματικά συνέχεια.Τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν ήρθε το μεγαλοπρεπές 62% για το «όχι», ήμουν στον έβδομο ουρανό. Αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήλπιζε ο Τσίπρας. Ήταν καθαρά γραμμένο στο πρόσωπό του. Μα εκείνη τη νύχτα μου είπε: "Είναι ώρα να παραδοθούμε". Και του απάντησα: "Οχι εγώ". Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη, αλλά με πολλή αγάπη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν συνεχίζαμε. Δεν συμφώνησα μαζί του. Και έφυγα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.
 
«Ο Τσίπρας δεν πιστεύει στα βασανιστήρια, αλλά ο ίδιος υπέστη βασανιστήρια, αναγκάστηκε να υποταχθεί. Ετσι, ο λαός δείχνει ότι προτιμά κάποιον της δικής του γενιάς για να εφαρμόσει τα μνημόνια, παρά έναν συντηρητικό που θα τα εφαρμόσει με ενθουσιασμό», πρόσθεσε.
 
Επίσης, αναφερόμενος στους Podemos είπε: «Τους κάναμε μεγάλη ζημιά. Οι Podemos έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας μας. Ολα, όμως, σχετίζονται μεταξύ τους: ένας από τους λόγους, για τους οποίους η επίσημη Ευρώπη ήθελε να μας συνθλίψει, ήταν η άνοδος των Podemos. Οι Γερμανοί και άλλοι Σοσιαλδημοκράτες έτρεμαν την επιτυχία μας. Αν πετυχαίναμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα κατέληγαν σαν το ΠΑΣΟΚ, στο 4%. Γι αυτό έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν.
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση