Άρχισαν τα όργανα - “Πυρετός” κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα – Ποιοι θα σύρουν τον... χορό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 20:01 Άρχισαν τα όργανα - “Πυρετός” κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα – Ποιοι θα σύρουν τον... χορό
- Πανεργατική απεργία σε συνεργασία με όλα τα συνδικάτα, με στόχο την ακύρωση των μνημονιακών μέτρων ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ
- Να αποτρέψουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ θέλουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια που προχωρούν σε μια σειρά από κινητοποιήσεις
- Οι... διχασμένοι αγρότες αποφασίζουν την Κυριακή αν θα... ζεστάσουν τα τρακτέρ τους
- Καθηγητές και δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Παιδείας
- Πανελλαδική 24ωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισαν οι φυσικοθεραπευτές την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου
 
Σε σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΑΔΕΔΥ, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των ομοσπονδιών-μελών της ΑΔΕΔΥ και των Σωματείων του Δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
 
Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι, όποτε θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των κενών θέσεων στα σχολεία.
 
Επιπλέον, την ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, ενώ ξεκινάει προετοιμασία για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου για πανεργατική απεργία σε συνεργασία με όλα τα συνδικάτα, με στόχο την ακύρωση των μνημονιακών μέτρων.
 
Πανλιμενική απεργία και στάση εργασίας κατά της ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ και ΟΛΘ
 
Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αλλά και ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας προχωρούν σε μια σειρά από κινητοποιήσεις και δυναμικές παρεμβάσεις.
 
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας(ΟΜΥΛΕ) μετά από έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα, αποφάσισε 24 πανλιμενική απεργία την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου με συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη ωραρίου έως 10.30 το πρωί και παραστάσεις σε όλες τις Διοικήσεις των Οργανισμών.
Επίσης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, πραγματοποιεί Παμπειραϊκή Συγκέντρωση στις 11:00 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας με πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο χώρο των λιπασμάτων.

Στις κινητοποιήσεις του δήμου θα συμμετέχει η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ αλλά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδα (ΟΜΥΛΕ).
«Στο χώρο των λιμανιών επιχειρείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», τονίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει ότι «η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, να παραδώσει την Δημόσια Αρχή, όπως και τις κρίσιμες δραστηριότητες της ακτοπλοΐας, του τουρισμού, των μεταφορών και του εισαγωγικού και εξωτερικού εμπορίου, στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.»

Η ΟΜΥΛΕ αποφάσισε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών να τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση του IDC (Διεθνές Συνδικάτο Εργαζομένων στα Λιμάνια) και να ζητηθεί να αναληφθούν πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Επίσης προειδοποιεί με δυναμικές παρεμβάσεις στις ενέργειες προώθησης της πώλησης των Λιμανιών με καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας μιλώντας στη βουλή και αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού, είπε ότι η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τη μνημονιακή Συμφωνία με πρώτη τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την πώληση του 51% των μετοχών του Ο.Λ.Π. και εν συνεχεία και του Ο.Λ.Θ., με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι του Πειραιά εντός Οκτωβρίου.
«Σε αυτήν την υποχρέωση, είμαστε δεσμευμένοι πρόσθεσε. Κάποιοι κάνουν πως αυτό δεν το καταλαβαίνουν. Όσοι, όμως γνωρίζουν και συμμετέχουν στις διαδικασίες, το καταλαβαίνουν πολύ καλά» τόνισε ο υπουργός.
 
Διχασμένοι οι αγρότες
 
Οι αγρότες θα πάρουν τις αποφάσεις τους στην πανελλήνια σύσκεψη την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
 
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, καλούνται όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να πάρουν μαζικά μέρος στην σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις «για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης».
 
Μάλιστα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, στρέφεται κατά της «Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων» η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην Νίκαια, και η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και, επί της ουσίας, συνδράμει την κυβέρνηση στην νέα επίθεση κατά των μικρομεσαίων αγροτών».
 
Στον χορό και οι φυσικοθεραπευτές
 
Πανελλαδική 24ωρη προειδοποιητική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων-φυσικοθεραπευτών αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στο πλαίσιο της απεργίας, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διεκδικεί, επίσης, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και την άμεση ένταξή τους στην κατηγορία Α των δικαιούχων του συγκεκριμένου επιδόματος.

Απαιτεί, παράλληλα, αύξηση των δαπανών για την υγεία και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης, διασφάλιση οργανικών θέσεων, τροποποίηση οργανισμών υγειονομικών δόμων και σχεδιασμό για κάλυψη των αναγκών από φυσικοθεραπευτές με μόνιμη σχέση εργασίας, κατάργηση της μισθολογικής διαφοροποίησης στο νέο μισθολόγιο (Ν. 4024/11) μεταξύ των κατηγοριών Π.Ε. και Τ.Ε. και εξίσωσή τους, μισθολογική αποκατάσταση του ύψους αποδοχών των φυσικοθεραπευτών σε αξιοπρεπή επίπεδα, με ταυτόχρονη άρση της προαγωγικής στασιμότητας .
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση