Απαγωγή 27χρονης:Παραλίγο εμπλοκή λόγω έλλειψης σήματος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 08:50 Απαγωγή 27χρονης:Παραλίγο εμπλοκή λόγω έλλειψης σήματος

Μία «έλλειψη σήματος» της κινητής τηλεφωνίας αποτέλεσε έναν σημαντικό κίνδυνο για την εξέλιξη της απαγωγής της 27χρονης, όταν οι δράστες επικοινώνησαν με τον πατέρα.

Ο 48χρονος Χ.Φ. ήθελε να ενημερώσει τον πατέρα ότι είναι ο απαγωγέας της κόρης του και να τον καθοδηγήσει στον εντοπισμό του φακέλου με το ιδιόχειρο σημείωμά της στο εγκαταλελειμμένο φορτηγό της οδού Ολυμπίας στη Ν. Ιωνία, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το σπίτι του απαγωγέα.

Η προβληματική επικοινωνία

Σε αυτή την επικοινωνία, ο πατέρας δέχθηκε την κλήση αλλά εξαιτίας των τηλεφωνικών διακοπών, δεν άκουγε τον απαγωγέα, που μιλούσε νομίζοντας ότι τον ακούει. Στη δεύτερη επικοινωνία εξελίχθηκε ο παρακάτω διάλογος:

Απαγωγέας: Το βρήκες το σημείωμα της Βαρβάρας;

Πατέρας: Ποιο σημείωμα, τι μου λες; ποιος είσαι;

Απαγωγέας: Έχουμε την κόρη σου δεν στο είπα

Πατέρας: Ποια κόρη μου, δεν μίλησα με κανέναν, τι θέλεις;

Απαγωγέας: Πήγαινε στην οδό Ολυμπίας, στο μπροστινό τζάμι ενός εγκαταλελειμμένου κόκκινου φορτηγού, θα βρεις έναν φάκελο. Πήγαινε και θα τα πούμε ξανά.

Ακολούθησε η τρίτη συνομιλία, το βράδυ της Κυριακής, διάρκειας 6-7 λεπτών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο απαγωγέας εκδηλώνει την απαίτηση των 10.000.000 ευρώ, με τον πατέρα να εκφράζει τις δυσκολίες να συγκεντρώσει τέτοιο χρηματικό ποσό και την ανησυχία του για την κατάσταση της κόρης του. Ο απαγωγέας τον καθησυχάζει για την 27χρονη και τον προτρέπει να ζητήσει τα χρήματα από τον κουνιάδο του!

Την ίδια ώρα, νέα πιο κοντινά φωτογραφικά ντοκουμέντα του 48χρονου  αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», από την αγορά του… γαλακτομπούρεκου, στις 8 Νοεμβρίου από γνωστό ζαχαροπλαστείο στη Λ. Αρτέμιδος στη Λούτσα, και από το κατάστημα αθλητικών ειδών στη Λ. Καραμανλή, όπου πήρε ένα παντελόνι-φόρμα και ένα ζευγάρι κάλτσες για την 27χρονη όμηρο.

«Θα πεις ότι πήραμε 5.000»      

 «Δεν πήραμε φράγκο» έλεγε ο 48χρονος απαγωγέας Χ.Φ, στον 53χρονο συνεργό του Σ.Π, ο οποίος είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Μενιδίου, και στον «Αλέκο» από την Αλβανία. Με αυτόν τον τρόπο τους είχε διώξει ουσιαστικά από το κρησφύγετο, δήθεν για να μην «ενοχοποιηθούν» και χειριζόταν ο ίδιος τη διαπραγμάτευση με τον πατέρα και μόνος του την απελευθέρωσε στην Άνω Κυψέλη. Για να καταφέρει τον σκοπό του καθοδήγησε και την 27χρονη όμηρο να πει ότι οι απαγωγείς πήραν μόνο «5.000 ευρώ»…

Ο «εγκέφαλος» της απαγωγής ήθελε να κρατήσει τις 82.500 ευρώ για λογαριασμό του και τα είχε κρύψει σε σημείο του σπιτιού που δεν γνώριζε ούτε η γυναίκα του, στην οποία είχε πει ότι θα λείπει γιατί έκανε μία δουλειά με τσιγάρα. «Ήθελε να ρίξει και τους συνεργούς του» λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τον 48χρονο, ο οποίος έχει δύο παιδιά, 23 και 21 χρόνων (αγόρι και κορίτσι), με το αγόρι να σπουδάζει στο εξωτερικό.

Η κατάθεση του φίλου

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας στη Νίκαια, όπου εργαζόταν ο 48χρονος, κατέθεσε στους αστυνομικούς: «Ο Χ…… δούλευε ένα χρόνο στην εταιρεία και δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα κατά την παραμονή του εδώ. Αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον δύο φορές που είχε έρθει στην επιχείρηση, ο φίλος μου και πατέρας της Βαρβάρας, ήταν εδώ ο Χ…. και μπορεί να άκουσε τις ασχολίες του φίλου μου και τη σχέση του με τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης».

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τι έκανε ο 48χρονος το 9ήμερο της απαγωγής, τους απάντησε: «Ερχόταν κανονικά στη δουλειά». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιος του ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας, για τρία χρόνια, στο παρελθόν αγωνιζόταν στα μικρότερα τμήματα των ποδοσφαιρικών υποδομών του Αστέρα Τρίπολης, όπου εργαζόταν ο πατέρας της 27χρονης ομήρου, και τώρα παίζει σε ομάδα της Κύπρου. 

Δύο μέρες μετά την θετική έκβαση της υπόθεσης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας εξήρε για ακόμη μία φορά τις αστυνομικές ενέργειες, που επιβεβαιώνουν όπως είπε, «την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση