Το τριήμερο Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων - Κανονικά η λήξη της σχολικής χρονιάς στα Δημοτικά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 22:30 Το τριήμερο Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων - Κανονικά η λήξη της σχολικής χρονιάς στα Δημοτικά

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα συνεχιστούν κανονικά και δεν θα αλλάξει κάτι στη διενέργειά τους έπειτα από την κήρυξη τριήμερου Εθνικού Πένθους λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου με μετανάστες στην Πύλο.

Η διευκρινιστική ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε αναφέρει ότι το τριήμερο Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διενέργεια των Πανελληνίων και των προαγωγικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ακόμη ότι παρά το Εθνικό Πένθος, τα μαθήματα στα Δημοτικά σχολεία θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Τι ισχύει για το εθνικό πένθος

Κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους, σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κόσμου. Ένας άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών. Οι μαύρες κορδέλες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις κτιρίων.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση