Αμφίπολη: Βρέθηκαν παραστάσεις με ανθρώπους – Τι αποκάλυψαν ο Υπουργός Τουρισμού και η Περιστέρη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 14:53 Αμφίπολη: Βρέθηκαν παραστάσεις με ανθρώπους – Τι αποκάλυψαν ο Υπουργός Τουρισμού και η Περιστέρη

- Εντοπίστηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση κι άλλων οικοδομημάτων
- Ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας
- Προέχει πλέον η γεωφυσική έρευνα και η συντήρηση των ευρημάτων

Σημαντικές αποκαλύψεις για την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, κάνει αυτή την ώρα ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, παρουσία πολλών δημοσιογράφων, που έχουν κατακλύσει την αίθουσα όπου δίνεται η συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Τασούλας αποκάλυψε πως βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα, ενώ τόνισε ότι “η Αμφίπολη είναι άσκηση θαυμασμού και υπομονής”.

“Ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο τόσο για την σημαντικότητα της ανασκαφής όσο για την δουλεία που έκανε η ανασκαφική ομάδα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει μαγευτεί από τα ευρήματα. Τα γεγονότα είναι συντριπτικά”, δήλωσε με νόημα ο κ. Τασούλας.

Ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, αυτή της ανασκαφής, και τώρα ξεκινάει μία άλλη φάση, με πολλές υποσχέσεις για νέα σημαντικά ευρήματα, όπως υπογράμμισε.

"Τώρα προέχει η γεωφυσική έρευνα και η συντήρηση των ευρημάτων" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Αναφέρθηκε επίσης, στην επισκεψιμότητα που είχε το μουσείο πριν την ανασκαφή και την εκρηκτική αύξηση επισκεπτών από τη στιγμή που είδαν το φως τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα. "Οι επισκέπτες δεν ξεπερνούσαν τα δάκτυλα του ενός χεριού ενώ τώρα είναι πάνω από 1000", είπε χαρακτηριστικά.
 

Τον υπουργό συνοδεύουν η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Κατερίνα Περιστέρη, η Άννα Παναγιωταρέα, υπεύθυνη επικοινωνίας της ανασκαφής, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λεονταρίδης. ​

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Τασούλας επισκέφθηκε τον χώρο της ανασκαφής στο λόφο Καστά.

newsit.gr, amfipoli-news.com, amfipolinews.blogspot.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση