«Μπλόκο» στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου και του Φαλήρου από την Κομισιόν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 11:44 «Μπλόκο» στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου και του Φαλήρου από την Κομισιόν

Κρίνει τα έργα «διακοσμητικά» και ζήτησε την απένταξή τους από το «Νέο ΕΣΠΑ»

Μπλόκο στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου που προβλέπει την επέκταση του τραμ στην πλατεία Αιγύπτου και στα τρία έργα του υπουργείου Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου βάζει η Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»,  που επιβεβαιώνει και το Rethink Athens, η Κομισιόν απέστειλε τελεσίγραφο στην Αθήνα απαιτώντας την απένταξη των συγκεκριμένων έργων από το ΣΕΣ (το νέο ΕΣΠΑ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτηθούν «διακοσμητικά έργα» σε μια περίοδο έλλειψης πόρων και ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων και άλλων έργων μεγαλύτερης σημασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχτεί την απαίτηση καθώς δεν υπάρχουν εθνικοί πόροι για να καλύψουν το σύνολο της δαπάνης των έργων. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Rethink Athens επισημαίνεται ότι η αναπτυξιακή διάσταση της παρέμβασης στην Πανεπιστημίου είχε πιστοποιηθεί και στις 33 συνολικά μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Ωνάση.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση