Τι επιδιώκει ο Τσίπρας με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 13:18 Τι επιδιώκει ο Τσίπρας με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Το Σάββατο συγκαλείται το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους αρχηγούς για προσφυγικό και ασφαλιστικό.

Πιθανότατα το Σάββατο θα συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει την Παρασκευή από την Ιταλία και ο Πρωθυπουργός ταξιδεύει για Παρίσι και Βρυξέλλες την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό καθώς και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Παράλληλα θα προσπαθήσει να δεσμεύσει τους επικεφαλής των κομμάτων ζητώντας να του παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και αναμένεται να  επισημάνει ότι η μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει για το συνταξιοδοτικό σύστημα ξεπερνά τον ορίζοντα ζωής της παρούσας κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου που έχει διακηρύξει, θα ζητήσει επίσης από τα κόμματα να συμφωνήσουν σε κύρια σημεία που αφορούν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές προκειμένου η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το χαρτί της εθνικής συμφωνίας ενόψει των συζητήσεων με τους εταίρους για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει συμφωνία και για θέματα που αφορούν την φορολόγηση των αγροτών προκειμένου να ζητήσει αλλαγές και τροποποιήσεις αξιοποιώντας μία ενδεχόμενη συμφωνία και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.  

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού, σήμερα το πρωί ο  Α. Τσίπρας "επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη".

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση